Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți medici din țară refuză să se vaccineze cu AstraZeneca

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaШприц и ампула на фоне логотипа AstraZeneca.
Шприц и ампула на фоне логотипа AstraZeneca. - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Abonare
Mai mulți medici din cadrul a două spitale raionale din țară au refuzat să se imunizeze cu vaccinul AstraZeneca. Administrația celor două instituții au expediat o scrisoare de refuz șefului interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. 

CHIȘINĂU 2 mart - Sputnik. Medicii secțiilor COVID și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Raional Comrat și al celui din Ceadîr-Lunga au refuzat să se vaccineze cu AstraZeneca.

Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Societate
Așa nu se mai poate: Părinții ies la protest - detalii
Deputatul socialist Vladimir Odnostalko a publicat pe pagina sa de Facebook scrisorile de refuz aleangajaților celor două instituții.

Administrația spitalelor s-a adresat șefului interimar al ANSP Vasile Guștiuc ca să nu le livreze dozele de vaccin AstraZeneca pe motiv că niciun medic nu dorește să-l administreze. Mai mult, directorul spitalului din Comrat a precizat că în cazul în care vor apărea doritori de a-și administra serul, administrația va expedia din nou o scrisoare în care vor solicita numărul exact de doze necesare. 

„Administrația Spitalului Raional Comrat vă informează că în prezent în Centrul COVID și în secțiile de Terapie Intensivă nu sunt lucrători care ar accepta să se vaccineze cu AstraZeneca”, se arată în scrisoarea expediată directorului interimar ANSP Vasile Guștiuc. 

© Photo : Telegram / Vladimir OdnostalkoMai mulți medici refuză să se vaccineze cu AstraZeneca
Mai mulți medici din țară refuză să se vaccineze cu AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Mai mulți medici refuză să se vaccineze cu AstraZeneca

Cu aceeași scrisoare de refuz a venit și administrația spitalului din Ceadîr-Lunga.

© Photo : Telegram / Vladimir OdnostalkoMai mulți medici refuză să se vaccineze cu AstraZeneca
Mai mulți medici din țară refuză să se vaccineze cu AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Mai mulți medici refuză să se vaccineze cu AstraZeneca

Totodată, șeful Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, a precizat pentru presă că în cadrul IMU sunt aproape 30 la sută din lucrătorii medicali care au contraindicații la vaccin. 

„Există angajați care au contraindicații pentru vaccinare. Aceștia angajați nu vor fi vaccinați sau vor fi vaccinați atunci când aceste contraindicații vor dispărea. (...) În jur de 30 la sută din angajații noștri au contraindicații, dar totodată vreau să spun că jumătate dintre ei au făcut deja boala COVID-19”, a declarat șeful Institutului de Medicină Urgentă Mihai Ciocanu. 

Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Când va putea fi oprit lanțul infectărilor: Declarația șefului de la Urgență - Video
Amintim că marți, 2 martie, în Moldova, s-a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Primul moldovean vaccinat este șeful Secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican, Alexandru Botizatu. 

În cadrul campaniei de imunizare vor fi vaccinați mai întâi cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. 

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Educație
Decizia privind închiderea școlilor - atacată în instanță
Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0