Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizia privind închiderea școlilor - atacată în instanță

© Sputnik / Mihai CarausPregătirea școlilor pentru anul de învățămînt
Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Abonare
Un barou de avocați a atacat în instanță decizie autorităților din sănătate publică privind închiderea școlilor și trecerea la învățământul on-line.

Mihai Stratulat - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Societate
Cunoscutul pediatru Mihai Stratulat critică dur decizia autorităților de a închide școlile
CHIȘINĂU, 1 mart - Sputnik. Un barou de avocați a contestat în instanța de judecată Hotărârea nr 47 din 26.02.2021 prin care Comisia Naționala Extraordinara Sănătate Publica a interzis desfășurarea procesului educațional în sălile de clasa și a obligat copiii sa treacă la educația on-line, fără sa asigure fiecare elev cu dispozitiv electronic conectat la internet. Despre acest lucra a anunțat avocatul Iulian Rusanovschi pe pagina sa de Facebook.

"Statul este incapabil să asigure continuarea nediscriminatorie a tuturor tinerilor din Republica Moldova, iar aceasta Hotărâre este ilegală și abuzivă", a scris Rusanovschi pe internet.

Avocații car au contestat legea consideră că aceasta este ilegală, abuzivă și a fost adoptată prin depășirea atribuțiilor legale, dat fiind că intră în contradicție cu normele constituționale, lezând grav drepturile fundamentale ale cetățenilor și instituind măsuri restrictive aberante.

El mai spune că copii au fost scoși din școli, fiind efectiv lipsiți de dreptul constituțional la învățătură, care este unui garantat de Constituție.    

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0