Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va putea fi oprit lanțul infectărilor: Declarația șefului de la Urgență - Video

Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Abonare
Este necesar ca să fie vaccinată 60 - 70 la sută din populație ca să fie oprit lanțul infectărilor cu noul coronavirus. De această părere este șeful Institutului de Medicină Urgentă Mihai Ciocanu.

CHIȘINĂU 2 mart - Sputnik. Marți, în jurul orei 11:00, la Institutul de Medicină Urgentă a început campania de vaccinare angajaților instituției. Primii au fost vaccinați șeful secției Terapie Intensivă Adrian Belîi și vicedirectorul medical al Institutului Igor Curov.

Șeful spitalului de urgență a declarat că, deocamdată, după vaccinare niciun lucrător medical nu a manifestat reacții adverse. Mihai Ciocanu susține că în prima etapă de imunizare vor fi vaccinați peste 500 de lucrători medicali ai instituției, din cei 1 800.

Прибытие рейса с вакциной Sputnik V в Аргентину - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2021
Societate
Igor Dodon spune când ajunge în Moldova vaccinul rus „Sputnik V”

„Cred că în decurs de patru luni, personalul medical din cadrul Institutului de Medicină Urgentă va fi vaccinat împotriva COVID-19, dacă în Moldova vor ajunge doze suficiente pentru imunizare. Este important ca vaccinul să fie autorizat de către Organizația Mondială a Sănătății. Este cert că în Moldova vor fi aduse mai multe tipuri de vaccin și eu cred că ele vor ajuta la diminuarea cazurilor de COVID-19”, a declarat șeful Institutului de Medicină Urgentă Mihai Ciocanu.

Pentru cine poate fi periculos vaccinul AstraZeneca, administrat în Moldova>>>

Șeful Institutului susține că doar vaccinând în jur de 70 la sută din populație este posibil de diminuat numărul cazurilor de infectare. Astfel, creându-se o imunitate colectivă, va fi posibil de rupt lanțul infectărilor cu noul coronavirus. 

„Trebuie să vaccinăm minimum 60 - 70 la sută din populație ca să fie creată o imunitate comunitară și astfel să poată fi rupt lanțul infectărilor. (...) Consider că fiecare vaccin poate fi folosit cu succes, dacă există dovadă de eficiența a acestuia. Așteptările noastre sunt ca și în orice altă țară. De când a început vaccinare, nu am avut nicio reacție adversă la vaccin. Nu este exclus că nu vor fi reacții adverse, dar eu cred că aceste cazuri nu vor putea să acopere cazurile de succes”, a precizat Ciocanu.

Primul medic vaccinat în Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2021
Societate
Ce a declarat primul medic care s-a vaccinat împotriva COVID-19
Amintim că marți, 2 martie, în Moldova a început campania de vaccinare. Primul moldovean vaccinat este șeful secției Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican Alexandru Botizatu. 

În cadrul campaniei de imunizare vor fi vaccinați mai întâi cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. 

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0