Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul împotriva COVID-19 ajunge astăzi în Moldova

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Abonare
Primul lot de vaccin, promis de autoritățile române, va ajunge sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău. Aeronava SMURD ar urma să aterizeze pe Aeroportul Internațional Chișinău în jurul orei 14:00. 

CHIȘINĂU 27 feb - Sputnik. Primele peste 21 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus vor ajunge sâmbătă în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către consilierul în comunicare a președintelui Maia Sandu Sorina Ștefârță și ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Raisa Novițchi. 

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova

Lotul va fi transportat cu aeronava românească SMURD, iar la evenimentul de întâmpinare va participa ambasadorul României în Republica Moldova Daniel Ioniță și președintele Maia Sandu. Consilierul în comunicare a șefului statului a declarat pentru Sputnik Moldova că deocamdată nu cunoaște toate detaliile despre eveniment, dar avionul ar urma să decoleze din București în jurul orei 13:00 și în decurs de o oră ar urma să ajungă la Chișinău. 

Ministerul Sănătății a precizat că, după ce va ajunge lotul de vaccin în Moldova, va fi emis un comunicat de presă în care va fi precizată data când va începe imunizarea și cine vor fi primii beneficiari. 

Cele peste 21 de mii de doze de vaccin fac parte din donația promisă de către statul vecin. 

Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Rusia
Fondul rus de Investiții Directe: dușmanii Rusiei se tem de "Sputnik V"

Amintim că, în data de 24 februarie, Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență, prin care a fost reglementat ajutorul oferit Republicii Moldova. Astfel, cele peste 21 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus sunt prima tranșă din cele 200 de mii de doze promise de România.  

Totodată, vineri, 26 februarie, Ministerul Sănătății a anunțat că 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, produs de Coreea de Sud, ar urma să ajungă în țara noastră în perioada 28 februarie - 3 martie, prin intermediul platformei COVAX. Cele peste 14 mii de doze de vaccin vor fi distribuite gratuit și formează primul lot din totalul de doze preconizate pentru 20 la sută din populație, livrate gratuit de platforma COVAX. 

Precizăm că vineri, 26 februarie, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat vaccinurile împotriva COVID-19. Este vorba despre vaccinul rus „Sputnik V”, vaccinul Pfizer/BioNTech și vaccinul Oxford/AstraZeneca. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0