Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale informează că astăzi, 26 februarie, vaccinul rusesc "Sputnik V" a fost autorizat.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. "Sputnik V", vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus, a fost autorizat în Republica Moldova. Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Societate
Dodon: Vaccinul „Sputnik V” a fost înregistrat în Moldova
Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

AMDM informează că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației. De precizat, primul lot de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în Republica Moldova în perioada 28 februarie - 3 martie.

Ministerul Sănătății a primit notificarea de la platforma COVAX pentru livrarea a 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, produs de Coreea de Sud. Potrivit consultantului în comunicare a Ministerului Sănătății Cristina Stratulat, cele peste 14 mii de doze de vaccin care ar urma să ajungă în țară vor fi distribuite gratuit prin intermediul platformei COVAX și formează primul lot din totalul de doze preconizate pentru 20 la sută din populație, livrate gratuit de platformă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0