Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Medic: Cât de probabilă este survenirea decesului după intubare

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 27.02.2021
Abonare
Care sunt motivele intubării bolnavilor cu insuficiență respiratorie cauzată de COVID- 19 și efectele respirației artificiale am aflat de la medicul din cadrul Spitalului Clinic Republican Alexandru Botizatu.
Ce spune un medic despre intubarea pacienților în Moldova

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șeful Dpartamentului anestezie și terapie intensivă din cadrul Spitalului Clinic Republican, Alexandru Botizatu, a declarat că intubarea pacientului este o modalitate de a salva viața persoanei și nu înseamnă că această procedură va fi soldată neapărat cu deces, așa precum cred mulți oameni.

Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Când va ajunge vaccinul împotriva COVID-19 în Moldova: Precizarea Ministerului Sănătății
"Panica și frica oamenilor vizavi de această procedură necesară este mult prea mare. Sunt criterii clare ce stabilesc că este o procedură care poate salva  viața. Intubarea este acel pas care oferă o șansă de a trăi", a subliniat medicul.

Alexandru Botizatu a precizat că această procedură este esențială pentru persoanele care suferă de insuficiență respiratorie gravă cauzată de pneumonie. Adevărul crud este însă că nu toți pacienții ajung să fie salvați.

"Unii nu mai ajung să se trezească, fiindcă organismul nu mai poate face față acestei lupte. Însă procedura trebuie aplicată în orice caz, întrucât pentru mulți pacienți este colacul salvator", a punctat medicul.

Bilanțul cazurilor de COVID-19, înregistrate din martie 2020 și până în prezent, a ajuns la peste 182 mii în Republica Moldova. Numărul deceselor provocate de virus a ajuns la aproape 4000 de cazuri.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0