Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când va ajunge vaccinul împotriva COVID-19 în Moldova: Precizarea Ministerului Sănătății

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2021
Abonare
Primul lot de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în Republica Moldova în perioada 28 februarie - 3 martie. Ministerul Sănătății a primit notificarea de la platforma COVAX. 

CHIȘINĂU 26 feb - Sputnik. 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, produs de Coreea de Sud, ar urma să ajungă în țara noastră în perioada 28 februarie - 3 martie. Precizarea vine din partea Ministerului Sănătății. 

vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 24.02.2021
Societate
Când va ajunge în Moldova primul lot de vaccin oferit de România

Potrivit consultantului în comunicare a Ministerului Sănătății Cristina Stratulat, cele peste 14 mii de doze de vaccin care ar urma să ajungă în țară vor fi distribuite gratuit prin intermediul platformei COVAX și formează primul lot din totalul de doze preconizate pentru 20 la sută din populație, livrate gratuit de platformă. 

Amintim că Guvernul României a promis că va livra Republicii Moldova 200 de mii de doze de vaccin. Miercuri,a fost aprobată Ordonanța de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat Republicii Moldova. Astfel, în scurt timp ar urma să ajungă în țara noastră 20 de mii de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, fiind prima tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin promise de România. 

 

Anterior, responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au declarat pentru Sputnik Moldova că procesul de furnizare a vaccinul a devenit mai dificil din cauza că vaccinurile sunt suprasolicitate în întreaga lume.

Totodată, responsabilii au precizat că procesul de vaccinare va fi inițiat imediat după recepționarea vaccinurilor. Acestea vor fi livrate Centrelor de Sănătate Publică teritoriale și la unele spitale din țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0