Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a anunțat prioritățile vizitei sale la Bruxelles

© Photo : Facebook / Maia SanduПрезидент Молдовы Майя Санду и посол ЕС в республике Петер Михалко
Президент Молдовы Майя Санду и посол ЕС в республике Петер Михалко  - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a oferit detalii despre întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorul UE la Chișinău și a precizat care sunt prioritățile vizitei pe care o va întreprinde la Bruxelles.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Președintele Maia Sandu s-a întâlnit vineri, 15 ianuarie, cu Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Cum vede Maia Sandu relația Republica Moldova - SUA

Interlocutorii au discutat direcțiile prioritare de cooperare între Republica Moldova și și instituțiile UE, au abordat aspecte ale politicii interne, perspectivele politicii externe, inclusiv în contextul vizitei oficiale pe care Maia Sandu o va efectua săptămâna viitoare la Bruxelles.

„I-am mulțumit domnului Ambasador Michalko, iar astfel tuturor partenerilor europeni, pentru deschiderea și susținerea constantă de care Republica Moldova a beneficiat din partea Uniunii Europene de-a lungul anilor”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Președintele a spus că, în special, a subliniat importanța sprijinului european acordat țării noastre în anul 2020.

La întrevedere, părțile au convenit „asupra necesității de a intensifica relațiile dintre țara noastră și Uniunea Europeană, pentru a asigura un răspuns ferm, pe termen mediu și lung, la consecințele crizei COVID-19 atât pentru sistemul de sănătate al Republicii Moldova, cât și pentru economia țării noastre”.

„În acest context, am menționat că una dintre prioritățile vizitei la Bruxelles este să asigurăm țara cu vaccin anti-COVID-19 și cu echipament medical, pentru a opri extinderea pandemiei”, a precizat Maia Sandu.

Ea a adăugat că l-a asigurat pe ambasadorul UE că „pentru Republica Moldova este prioritar să rămână un vecin consecvent și sigur al UE - atât ca partener politic și economic, cât ca membru al Parteneriatului Estic”.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a vorbit iar despre relația cu Rusia: Declarații despre Transnistria

Șeful statului a mai scris că „vom depune toate eforturile pentru realizarea agendei de reforme și de asociere la Uniunea Europeană”.

Maia Sandu va întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles în zilele de 18 și 19 ianuarie, având programate întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. 

Este cea de-a doua vizită oficială în străinătate pe care o întreprinde Maia Sandu de la învestirea în funcție. Pe 12 ianuarie, însoțită de o delegație, Maia Sandu a întreprins o vizită la Kiev. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0