Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Serbia așteaptă jumătate de milion de doze Sputnik V pentru vaccinarea în masă

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaВакцина против COVID-19 "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак").
Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, în Serbia a început vaccinarea personalului medical și, până la sfârșitul primei jumătăți a anului, este planificată finalizarea imunizării în masă în această țară.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Pentru a începe vaccinarea în masă a populației, Serbia așteaptă, în viitorul apropiat, 500 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului "Sputnik V", fabricat în Rusia, a anunțat de prim-ministrul acestei țări, Ana Brnabić, citat de RIA Novosti.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Mai puține cazuri de infectare cu noul coronavirus: Ce date anunță Ministerul Sănătății
Duminică, Brnabić și secretarul de stat al Sănătății, Mirsad Jerlek, au asistat la evenimentul care a dat startul vaccinării personalului medical la Spitalul Universitar Tirșova din Belgrad. Potrivit șefului Guvernului sârb, până la sfârșitul lunii ianuarie, Serbia va avea aproximativ două milioane de doze de vaccin de la diferiți producători, inclusiv volumele primite la sfârșitul lunii decembrie, iar în februarie se așteaptă să ajungă până la 1,5 milioane de doze.

"Sunt încrezătoare că putem finaliza imunizarea în masă în Serbia până la sfârșitul primei jumătăți a anului și acesta este obiectivul nostru. Avem acorduri pentru opt milioane de doze de vaccin pentru 4 milioane de oameni", a spus Brnabić.

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Vaccinarea anti-COVID: panaceu sau iluzie
"Vom primi o cantitate suplimentară de vaccin Pfizer mâine - 18.525 de doze. O veste importantă pentru cetățenii Serbiei este că autoritățile competente din Republica Populară Chineză au aprobat exportul vaccinului Sinopharm în Serbia ... Ne așteptăm la încă 500 000 de doze de vaccin Sputnik V, așa că avem toate condițiile pentru începerea vaccinării în masă , a adăugat șeful cabinetului sârb.

Anterior, Mirsad Jerlek, dar și ministrul sârb de interne Aleksandr Vulini și președintele Parlamentului Ivica Dačić au fost vaccinați împotriva coronavirusului cu vaccinul rusesc. În aceeași zi, guvernul sârb a confirmat livrarea unui lot mare de Sputnik V în luna următoare. S-a anunțat pe Twitter că Fondul rusesc pentru investiții directe și Guvernul sârb au convenit să furnizeze aceste țări două milioane de doze de vaccin. Primul lot de 2,4 mii de doze din Federația Rusă a fost livrat la Belgrad în data de 30 decembrie 2020.

Тестирование на COVID-19 в лаборатории НИИ Склифосовского - Sputnik Moldova
Rusia
Un jurnalist de la New York Times s-a vaccinat cu Sputnik V - iată rezultatul
În august 2020, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamalei. Acesta a primit numele ”Sputnik V”. Preparatul este creat pe platforma studiată și testată a vectorilor adenovirali umani, ale căror avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa urmărilor negative pe termen lung.

În vara, medicamentul a trecut cu succes două etape de cercetare pe voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au dezvoltat în cele din urmă un răspuns imun și anticorpi la SARS-CoV-2. Testele post-înregistrare sunt în curs.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0