Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai puține cazuri de infectare cu noul coronavirus: Ce date anunță Ministerul Sănătății

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății anunță 298 de cazuri noi de COVID-19. Totodată, duminică sunt înregistrate nouă decese. Astfel, până în prezent 3 139 de persoane au fost răpuse de noul coronavirus.

CHIȘINĂU 10 ian - Sputnik. Duminică au fost confirmate pozitiv alte 298 de cazuri noi de COVID-19. Rezultatele vin după procesarea a 1 121 de teste primare. Printre noile cazuri înregistrate este și unul de import din Marea Britanie. 

Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova
Societate
Numărul cazurilor de COVID-19, dar și cel al deceselor, în scădere
De la începutul pandemiei, în Republica Moldova s-au înregistrat 149 391 de cazuri. 

În data de 10 ianuarie, 17 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. Este vorba despre șapte medici, șapte asistenți medicali și trei infirmieri. 

Duminică, nouă bolnavi au fost răpuși de noul virus. Este vorba despre șase femei și trei bărbați cu vârstele cuprinse între 34 și 84 de ani. Cea mai tânără victimă este o femeie de 34 de ani care suferea de obezitate. 

În prezent, 228 de bolnavi sunt în stare extrem de gravă, iar 49 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. Totodată, 337 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 138 440. De asemenea, 4 974 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și se vindecă la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0