Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Propunerile deputaților „Pentru Moldova” plenului Parlamentului

© Sputnik / Mihai CarausRuxanda Glavan
Ruxanda Glavan - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Platformei „Pentru Moldova” au anunțat mai multe amendamente importante la politica bugetar-fiscală și proiecte în domeniul medical și farmaceutic. Aceștia mizează pe faptul că ceilalți deputați vor susține inițiativele în plenul Parlamentului.
Propunerile deputaților „Pentru Moldova” în plenul Parlmentului

În cadrul emisiunii "Contrapunct", deputatul platformei parlamentare „Pentru Moldova” Ruxanda Glavan a menționat că formațiunea pe care o reprezintă a pregătit mai multe inițiative legislative în domeniul farmaceutic, dar și amendamente la proiectul politicii bugetar-fiscale, asupra cărora vor insista să fie votate în a doua lectură.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Parlamentul trebuie să aprobe patru proiecte importante
"În primul rând, am cerut excluderea unei prevederi absolut neclare legate de introducerea pe piață a medicamentelor care nu sunt înregistrate și autorizate. Am propus excluderea acesteia, deoarece nu vine să rezolve nici o problemă. În general, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale verifică toată documentația și calitatea medicamentului. Această propunere nu este clară – intuiesc că este o greșeală", a declarat în studioul Sputnik Ruxanda Glavan.

De asemenea, deputatul a precizat că a venit propunerea să fie introdusă și acceptată indemnizația unică de deces, care să fie plătită familiilor în care și-a pierdut viața un lucrător medical.

Corneliu Furculiță - Sputnik Moldova
Își va relua sau nu Parlamentul activitatea după Anul Nou - Ce spune Furculiță
"Este vorba de indemnizația unică de 100 mii de lei unei rude de gradul I sau II. Acceptarea acestui amendament și susținerea acestuia din partea Guvernului este un gest de minim respect pentru cei care și-au pierdut viața răpuși la datorie. Mai mult, această inițiativă va fi pusă în aplicare retroactiv, ceea ce înseamnă că de ea vor beneficia toate familiile care au avut de suferit în urma unui deces din sistemul de sănătate de la declanșarea pandemiei", a subliniat invitata.

Totodată, Ruxanda Glavan a remarcat că o altă prioritate este oferirea medicamentelor gratuite pentru toți cei care se tratează acasă de COVID-19 și pentru reabilitarea post-pandemie. În același timp, deputații „Pentru Moldova” propun testarea masivă a populației pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0