Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: Parlamentul trebuie să aprobe patru proiecte importante

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a făcut declarații de presă după ședința de lucru cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și cu prim-ministrul Ion Chicu. 

CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a discutat cu președintele Parlamentului Zinaida Grceanîi și cu premierul Ion Chicu, care a participat la ședință online. 

Примэрия Кишинев  - Sputnik Moldova
Societate
Municipalitatea a prezentat bugetul Chișinăului pentru 2021
”Voi participa la aceste ședințe până la inaugurarea noului președinte”, a subliniat Igor Dodon. 

Igor Dodon spune că au vorbit despre agenda acestei săptămâni, inclusiv aprobarea principalelor legi: proiectul politici bugetar-fiscale și bugetul de stat. 

”Zilele trecute a expirat termenul regulamentar și constituțional de înaintare a amendamentelor din partea deputaților. Au fost zece zile, au fost depuse sute de pagini de amendamente, peste o mie și ceva, care vor fi discutate și examinate de Guvern și cel mai probabil azi va avea loc ședința Guvernului unde va fi dat aviz la aceste amendamente. Pe parcursul următoarelor două săptămâni Parlamentul trebuie să aprobe aceste patru legi de bază: legea cu privire la politica bugetar-fiscală, legea cu privire la bugetul de stat, cu privire la bugetul asigurărilor sociale și proiectul bugetul asigurărilor obligatorii în medicină”, a declarat Igor Dodon. 

De precizat că premierul Ion Chicu nu a participat fizic la discuția cu președintele în exercițiu Igor Dodon și șeful Legislativului, Zindaida Grceanîi, deoarece este infectat cu virusul COVID-19 și se tratează la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0