Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

IGSU: Recomandări importante în ajunul sărbătorilor de iarnă

© Sputnik / Miroslav RotariLiliana Pușcașu
Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Abonare
În ajunul sărbătorilor de iarnă angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vine cu un șir de recomandări pentru cetățenii Republicii Moldova. Iată care sunt atenționările specialiștilor.
IGSU: Recomandări importante în ajunul sărbătorilor de iarnă

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", purtătorul de cuvânt de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a remarcat că în fiecare an sunt înregistrate diverse cazuri neplăcute, din cauza nerespectării unor reguli simple de siguranță.

Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Criteriile esențiale pentru alegerea focurilor de artificii
În primul rând, Liliana Pușcașu s-a referit la folosirea materialeleor pirotehnice. Specialistul recomadă evitarea procurării acestora din locuri neautorizate.

"Sunt diverse situații când oamenii ajung în spitale cu traumatisme sau arsuri. În cazul în care nu sunt specialiști care să lanseze produse pirotehnice, atunci evitați acest lucru. În special, este strict interzis copiilor să folosească materialele pirothenice. În cazul în care doriți să le procurați, atunci - doar din locuri autorizate", a remarcat specialistul.

Liliana Pușcașu a semnalat că un alt pericol de sărbători este izbucnirea incendiilor în preajma pomilor de Crăciun. Potrivit specialistului, amenajararea și amplasarea bradului, fie artificial sau natural, sunt aspect la care trebuie de atras primordial atenția pentru a înlătura orice risc.

Casă cuprinsă de flăcări - Sputnik Moldova
Societate
O casă din Capitală a fost cuprinsă de flăcări: Iată ce a ars
"Bradul trebuie amplasat pe un suport metalic, îndepărtat de sursele de căldură – calorifere, sobe sau alte instalațaii. Luminițele cu care împodobiți pomul trebuie standartizate, autorizate și procurate din magazine speciale. Acestea trebuie deconectate pe parcursul nopții, iar copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați în preajma acestora. În cazul în care alegem un brad natural, care are proprietatea să se usuce mai repede, riscurile sunt mai mari și trebuie să fiți mult mai precauți", a subliniat Liliana Pușcașu.

Totodată se recomandă dotarea locuințelor cu un mijloc de stingere de primă intervenție, respectiv stingător cu CO2, ce poate fi utilizat cu ușurință de către fiecare membru al familiei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0