Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Criteriile esențiale pentru alegerea focurilor de artificii

© Sputnik / OsmatescoNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, iar moldovenii s-au obișnuit deja să-și umple coșul cu de toate pentru a avea o sărbătoare pe cinste. Nici focurile de artificii nu lipsesc din lista de cumpărături.
Elemente esențiale în alegerea focurilor de artificii

Produsele pirotehnice pot transforma sărbătorile în tragedie, atenționează specialiștii. Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, reprezentantul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei Nicolae Olărașu a explicat elementele la care trebuie să atragă atenția cetățenii atunci când achiziționează focuri de artificii.

În primul rând, oamenii trebuie să se asigure că procură astfel de produse din locuri autorizate și să solicite de la agenții economici declarația de conformitate a produsului pentru a se convinge că acesta a fost supus unor verificări în laborator.

"Evitați să procurați produsele pirotehnice din piețe sau de la comercianții stradali. Astfel vă supuneți riscului de a procura un produs necalitativ. Acestea nu trebuie comercializate la umiditate, la temperaturi prea joase sau ridicate", a declarat specialistul.

De asemena, Nicolae Olărașu a remarcat că produsele pirotehnice trebuie să conțină pe ambalaj denumirea importatorului, numărul de contact și adresa. Instrucțiunile de utilizare trebuie să fie în limba de stat sau să fie indicat în ele modul de utilizare prin desene. Dacă aceste criterii lipsesc, atunci există o mare probabilitate că acest produs este contrafăcut.

Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins Chișinăul - Sputnik Moldova
Chișinăul a îmbrăcat haine de sărbătoare

De menționat este că produsele pirotehnice sunt împărțite în patru categorii: prima categorie prezintă un risc foarte scăzut, iar utilizarea acestor produse este permisă în spații închise.

Cea de-a doua categorie are un risc scăzut, iar produsele pot fi utilizate atât în spații închise, cât și afară. În categoria a treia sunt incluse produsele pirotehnice cu un risc mediu de pericol și sunt utilizate doar afară. Produsele pirotehnice din categoria a patra au un risc sporit de pericol, trebuie utilizate departe de încăperi și pot fi utilizare doar de către specialiști autorizați.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0