Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tratamentul COVID în 2021: Câți bani sunt alocați pentru vaccin

© Sputnik / Mihai CarausDenis Valac
Denis Valac - Sputnik Moldova
Abonare
Ce prevede proiectului legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru 2021 în tratamentul COVID-19? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "ATITUDINI", cu directorul adjunct al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină Denis Valac.
Tratamentul COVID în 2021: Câți bani sunt alocați pentru vaccin

Personalul medical implicat în lupta cu COVID va continua să primească suplimentul în mărime de un salariu și în anul 2021. Acest lucru este prevăzut în bugetul pentru anul viitor, susține Denis Valac.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Republica Moldova ar putea primi vaccin împotriva COVID-19
Totodată, sunt planificate acele resurse pentru a achita tratamentul COVID în instituțiile spitalicești și sunt alocate resurse financiare pentru testarea populației în instituțiile medicale desemnate de către Ministerul Sănătății.

Mai mult, în fondurile măsurilor de profilaxie au fost planificate resurse financiare pentru eventualul vaccin, care ar putea fi disponibil pe parcursul anului viitor.

"Este prematur să vorbim pentru câți oameni va fi acordat acest vaccin. Disponibilitatea numărului de vaccin va depinde și de prețul care va fi negociat. Am prevăzut în jur de 5 milioane de lei pentru procurarea vaccinului, însă dacă va fi nevoie de surse suplimentare vor fi alocați banii necesari", a subliniat Denis Valac.

Directorul adjunct al CNAM a mai menționat că proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru 2021 prevede o majorare semnificativă atât a veniturilor cât și a cheltuielilor. Proiectul prevede diverse servicii medicale, nu doar acele ce țin de tratamentul COVID.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0