Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova ar putea primi vaccin împotriva COVID-19

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediaUn médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Republica Moldova au înaintat solicitarea pentru un vaccin împotriva noului tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Republica Moldova a prezentat solicitarea pentru vaccinul împotriva COVID-19. Cererea autorităților de la Chișinău a fost completată pentru a asigura livrarea vaccinului în condiții optime și determinarea mecanismelor de organizare a serviciilor de imunizare. Potrivit recomandărilor Grupului Consultativ Strategic de Experți în Imunizare grupurile țintă au fost prioritizate.

полиция - Sputnik Moldova
Societate
Noi amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a COVID-19, în vigoare

Astfel, lucrătorii din domeniul medical, adulții cu vârsta mai mare de 65 de ani și cu comorbidități, persoanele/beneficiarii Centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, persoanele cu comorbidități, lucrătorii din domeniul social, lucrătorii din domeniul de educație și cei din cadrul  organelor de asigurare a securității vor fi primii care vor primi vaccinul în mod gratuit.

Acest lucru este posibil datorită platformei pe care a fost prezentată solicitare de a primi vaccin și care asigură acoperirea a 20% din populație. Ulterior conform disponibilității de vaccin, vor fi vaccinate și alte grupuri de populație. Republica Moldova a aderat la COVAX în luna august 2020, prin intermediul scrisorii de intenție semnată de MSMPS.

Menționăm că COVAX  este unul dintre cei trei piloni ai accesului la instrumentele de combatere a COVID-19, care a fost lansat în aprilie curent, de Organizația Mondială a Sănătății, Comisia Europeană și Franța ca răspuns la această pandemie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0