Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gabriela Lungu: De ce trebuie să păstrăm tradițiile

© Sputnik / Карай АндрейGabriela Lungu
Gabriela Lungu - Sputnik Moldova
Abonare
Poporul se definește prin tradițiile, obiceiurile și datinile sale. De această părere este directorul teatrului Municipal de Păpuși "Guguță", Gabriela Lungu.
Gabriela Lungu: De ce trebuie să păstrăm tradițiile

Înr-un interviu pentru Sputnik Moldova, Gabriela Lungu a vorbit despre sărbătorile de iarnă și despre obiceiurile și ritualurile la care nu trebuie să renunțăm.

Gabriela Lungu și-a amintit cum în copilăria sa, în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, mergea din casă-n casă cu un colind sau cu o urătură. Din păcate, astăzi în timpul marilor sărbători tot mai puțin se practică aceste tradiții. 

Covor moldovenesc, Sărbătoarea Vinului - Sputnik Moldova
Societate
Trandafirul nostru tradițional pe articolele Dolce? Costă mii de euro
"În prezent încercăm prin diverse metode să le readucem aminte copiilor despre importanța obiceiurilor frumoase de iarnă - colinde sau urături. În primul rând trebuie să promovăm valorile naționale și nu pe acelea care nu ne aparțin", a menționat interlocutoarea.

Directoarea Teatrului de Păpuși a mai subliniat că tradițiile sunt comori ce nu ar trebui uitate sau schimbate cu alte obiceiuri importate din alte țări. Prin urmare, nu trebuie să renunțăm niciodată la valorile autentice prin care se reflectă o parte din istoria neamului nostru, a conchis ea.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0