Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trandafirul nostru tradițional pe articolele Dolce? Costă mii de euro

© Sputnik / Miroslav RotariCovor moldovenesc, Sărbătoarea Vinului
Covor moldovenesc, Sărbătoarea Vinului - Sputnik Moldova
Abonare
Renumitul brand italian care produce bunuri de lux, Dolce & Gabbana, uimește din nou. De această dată se pare că designerii de acolo s-au inspirat din tradițiile noastre.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. Trandafirul nostru tradițional apare pe articolele unei case de modă din Italia. Mai exact, este vorba de una dintre ultimele colecții a brandului italian care produce bunuri de lux Dolce & Gabbana.

Este vorba de vestimentație pentru femei, sezonul toamnă – iarnă. În descrierea colecției, pe site-ul oficial al brand-ului, autorii spun însă că au fost inspirați de tradițiile italiene, dând de înțeles că trandafirul croșetat este o moștenire siciliană.

„Moștenirea trecutului și autenticitatea sunt legate de viitor datorită unei noi abordări  asupra artizanatului, iar creativitatea și măiestria inerente tradițiilor italiene și siciliene sunt în prim plan”, este menționat în descrierea colecției.

Sicilian sau nu, trandafirul roșu aprins, desprins parcă din covorul moldovenesc, croșetat pe negrul intens, scoate în evidență măiestria meșterului.

Un pulover cu gât, ornamentat cu trandafirul nostru tradițional costă 2 250 de euro. Prețul pentru o rochie teacă cu gât rotund pe care sunt brodați trandafiri costă 1 850 de euro. O fustă tip creion poate fi procurată cu 995 de euro, iar o cămașă cu aplicație din trandafiri croșetați este vândută cu 2 450 de euro. Cea mai scumpă piesă din coleție este o rochie teacă de culoare neagră pe care sunt aplicați trandafirii croșetați. Aceasta costă 2 750 de euro, adică aproximativ 55 de mii de lei moldovenești.      

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0