Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune Ion Chicu despre situația epidemică din țară

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan
Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu a prezentat situația epidemică din țară în cadrul sesiunii speciale a Adunării Generale ONU dedicată COVID-19.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Criza pandemică a arătat că provocările globale necesită eforturi coordonate, solidaritate și răspunsuri globale. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul Sesiunii speciale a Adunării Generale a ONU dedicată COVID-19.

Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova
Record după record! Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat astăzi

În context, Chicu a și-a exprimat gratitudinea față de sprijinul oferit de partenerii de dezvoltare în susținerea eforturilor de combatere a virusului și a consecințelor acestuia. Prim-ministrul a remarcat ajutorul valoros pentru țara noastră venit sub formă de medicamente, echipamente de protecție individuală, consumabile.

În cadrul Sesiunii, Chicu a menționat că Republica Moldova face față provocărilor generate de pandemie și reduce vulnerabilitatea țării.

„Asistența și sprijinul extrem de valoros, medicamentele, echipamentele de protecție individuală, consumabilele, în mod special expertiza oferite de prin sistemul ONU țării noastre, inclusiv prin intermediul Biroului regional al OMS pentru Europa, dar și a oficiului OMS din Republica Moldova, ne ajută substanțial să facem față provocărilor și să reducem vulnerabilitatea țării noastre la pandemie”, a precizat Ion Chicu.

În cadrul discursului său, șeful Executivului a vorbit despre necesitatea unei solidarități și a unui parteneriat global pentru a depăși împreună această criză.

Вакцинация добровольцев российским препаратом от коронавируса Спутник V - Sputnik Moldova
Societate
La Moscova a început înscrierea pentru vaccinarea împotriva coronavirusului

„Este nevoie, de asemenea, de un angajament politic puternic, parteneriate durabile, dedicație și acțiuni determinate la toate nivelurile și de către toate părțile interesate - guverne, comunități, cetățeni. Toți avem roluri semnificative în acest proces – la nivel național, regional și global”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, premierul a reiterat necesitatea vaccinării. Chicu consideră că este absolut imperativ ca fiecare cetățean să aibă acces echitabil la un vaccin împotriva Covid-19, la diagnosticare și tratamente la prețuri accesibile, sigure, eficiente și disponibile pentru toți, oriunde în lume.

De precizat, ieri, la doar o zi după ce a fost înregistrat cel mai mare număr zilnic de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, Ministerul Sănătății a anunțat noi cifre îngrijorătoare - 1 727 de cazuri confirmat în 24 de ore.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0