Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

La Moscova a început înscrierea pentru vaccinarea împotriva coronavirusului

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaВакцинация добровольцев российским препаратом от коронавируса "Спутник V"
Вакцинация добровольцев российским препаратом от коронавируса Спутник V - Sputnik Moldova
Abonare
La Moscova a fost deschisă înscrierea online pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pentru medici și cadrele didactice, dar și pentru angajații serviciilor sociale.

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Înregistrarea în vederea vaccinării se poate face exclusiv prin intermediul portalului mos.ri, informează RIA Novosti.

Miercuri, președintele Rusiei Vladimir Putin i-a cerut vicepremierului Tatiana Golikova ca de săptămâna viitoare să fie dat startul vaccinării în masă a cetățenilor ruși împotriva coronavirusului. Potrivit șefului statului, două milioane de doze de vaccin vor fi gata deja în zilele apropiate.

Cine se va putea vaccina

Deocamdată, vaccinarea împotriva coronavirusului este accesibilă doar locuitorilor Moscovei, care se află în grupul de bază de risc.  Este vorba de orășenii care contactează zilnic cu un număr mare de persoane. În afară de lucrătorii medicali și cadrele didactice, se vor putea vaccina și angajații instituțiilor sociale ale orașului.

Вакцинация врачей от коронавируса в Краснодаре - Sputnik Moldova
De ce nu trebuie vaccinată toată lumea împotriva coronavirusului – expert

Pe măsura sporirii producției de vaccin, lista categoriilor care vor acea acces la imunizare se va extinde treptat, ca până la urmă să se poată vaccina orice locuitor al capitalei ruse.

Locuitorii Moscovei se vor pitea vaccina în cazul în care au vârsta între 18 și 60 de ani, nu au boli cronice, nu au participat la studiile clinice ale vaccinului împotriva coronavirusului, nu au făcut alte vaccinuri și nu au suportat boli respiratorii acute în ultimele 30 de zile. Vaccinul este contraindicat femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Cum de face vaccinarea

Vaccinarea împotriva COVUD-19 are loc în două etape. Înscrierea se face doar pentru prima vaccinare, pentru cea de a doua înscrierea se va efectua automat, iar cu o zi înainte pacientului i se va aminti printr-un mesaj.

Președintele Rusei, despre furnizarea și producerea vaccinului ”Sputnik V” în țările OTSC>>>

Moscoviții vor primi ulterior un certificat care va confirma cele două vaccinări împotriva COVID-19.

La sfârșitul verii, Ministerul rus al Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume de profilaxie a COVID-19, elaborat în cadrul Institutului de Cercetări Științifice de Epidemiologie și Microbiologie ”Gamalei”. Acesta a fost numit ”Sputnik V”. El a fost creat în baza platformei vectorilor adenovirali umani. Avantajul principal al vaccinului creat prin această metodă  este siguranța, eficiența și lipsa unor urmări negative de durată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0