Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Record după record! Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat astăzi

© Inquam Photos / Cornel PutanAmbulanță, Urgență, Medici, Spital, România
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova
Abonare
La doar o zi după ce a fost anunțat cel mai mare număr zilnic de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, Ministerul Sănătății anunță noi cifre îngrijorătoare - 1 727 de cazuri s-au confirmat în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU 3 dec - Sputnik. Recordurile se țin lanț. Pentru a doua zi consecutiv, Moldova înregistrează un număr foarte mare de infectări cu noul coronavirus. 1 727 de cazuri au fost anunțate astăzi de Ministerul Sănătății. Rezultatele vin după efectuarea a 3 556 de teste primare. Printre cazurile de infectare cu noul coronavirus zece sunt de import - din România, Federația Rusă, Ucraina, Danemarca și Irlanda. 

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Record absolut! Atâtea cazuri zilnice de COVID-19 nu au mai fost
Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la 112 307 de cazuri. Crește și numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19. Alți 105 de lucrători medicali au fost confirmați astăzi cu noul virus. Este vorba despre 20 de medici, 63 de asistenți medicali și 22 infirmieri. 

Virusul nemilos a luat viața a încă 20 de oameni. Printre cei decedați se numără și medicul Iurii Ovanesov, în vârstă de 69 ani, care a activat până în luna martie anul curent în calitate de șef al Secției Terapie Intensivă de la Spitalul Raional Hîncești. În total, 57 de lucrători medicali au pierdut lupta cu noul virus. 

În prezent, în spitalele din țară sunt internați 3 584 de pacienți. Dintre aceștia, 302 sunt în stare extrem de gravă, iar 52 sunt conectați la aparate de ventilare artificială.

Datele Ministerului Sănătății mai arată că 838 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 97 549 de persoane. Totodată, 7 080 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și se vindecă la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0