Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 2021, mămicile ar putea beneficia de indemnizații mai mari

© Sputnik / Victor IovvaAla Darovannaia
Ala Darovannaia - Sputnik Moldova
Abonare
Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021 vine să susțină mămicile care se află în concediu de îngrijire a copilului. Iată ce prevede aceasta.
Din 2021, mămicile ar putea beneficia de indemnizații mai mari

În cadrul emisiunii "Contrapunct" deputatul Ala Darovannaia a menționat că proiectul își propune să îmbunătățească situația financiară a mămicilor, încurajând astfel natalitatea.

Femeile care nasc ar putea benefecia de o indemnizație unică în valoare de 9479 de lei. În prezent aceasta constituie 8299 lei, a precizat Ala Darovannaia.

Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Politică
Proiectele privind statutul limbii ruse și emisiunile televizate rusești, adoptate

"Totodată, începând cu 1 ianuarie se va majora cu 100 lei cuantumul indemnizației lunare pentru îngrijirea copilului până la 2 ani pentru persoanele care nu sunt asigurate și pentru creșterea copilului până la vârsta 3 ani pentru persoanele asigurate. Se prevede majorarea cu 50 de lei a cuantumului indemnizației lunare până la 3 ani pentru creșterea a copiilor gemeni sau mai multor copii născuți dintr-o singură sarcină", a subliniat deputatul.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat a fost adoptat în prima lectură de Parlament.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0