Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce crede Dodon despre protestele organizate la îndemnul Maiei Sandu

© Sputnik / Mihai CarausАкция протеста перед парламентом Молдовы
Акция протеста перед парламентом Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a răspuns astăzi la mai multe întrebări ale jurnaliștilor. Unul dintre subiecte ține de protestul organizat ieri.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Cei care au învins la alegerile prezidențiale din această toamnă încearcă să destabilizeze situația din țară. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon, în cadrul ediției de astăzi a Live-ului „Președintele Igor Dodon răspunde”. 

„Eu v-am spus că, în cazul în care voi învinge la alegerile prezidențiale, va exista conlucrare între Guvern, Parlament și Președinție. Tot atunci v-am preîntâmpinat că dacă va câștiga oponenta mea, cel mai probabil, va începe o perioadă de haos și destabilizare. Eu am pierdut alegerile, dar nu am scos lumea în stradă”, a declarat Dodon. 

Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Haos la ședința Parlamentului: Opoziția protestează

Acesta mai spune că, cel mai probabil pe data de 10 decembrie, Curtea Constituțională va valida mandatul Maiei Sandu în funcția de președinte al țării, iar în acest caz nu vede sensul acestor proteste. Mai mult, Dodon o îndeamnă pe președinta aleasă să vină deja la Președinție și că este gata să-i transmită „ștafeta” și chiar să o susțină la îndeplinirea funcției.

”În funcție Maia Sandu intră la sfârșitul acestei luni, n-o împiedică absolut nimic”, a ținut să sublinieze Dodon.

Președintele le-a atras atenția și deputaților care ieri au protestat în Parlament. 

„De ce ați distrus bunurile Parlamentului? Nu vă plac legile, discutați civilizat. Există o procedură foarte clară”, a mai precizat Igor Dodon. 

Șeful statului se arată nedumerit de îndemnul președintelui ales de a scoate oamenii în stradă, la protest, și în ziua de duminică. 

Акция протеста перед парламентом Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
Vor fi sau nu aplicate amenzi protestatarilor de la Parlament

„Care este scopul, să mai fie câteva mii de cazuri de infectări cu COVID-19... Nimeni nu vă împiedică să vă îndepliniți obligațiunile. Dumneavoastră ați învins la alegerile prezidențiale. Poftim”, a spus președintele. 

Amintim că mai mulți cetățeni au ieșit ieri în stradă la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu, pentru a protesta împotriva proiectului de lege înaintat de fracțiunea socialiștilor, care prevede trecerea SIS din subordinea Președinției către Parlament.

Majoritatea protestatarilor purtau măști, dar nu a fost respectată distanța socială. Mai mult, la manifestație s-au adunat peste 1000 de oameni, ceea ce este interzis la moment de Comisia Națională de Sănătate Publică, care a decretat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării până la 15 ianuarie 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0