Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Haos la ședința Parlamentului: Opoziția protestează

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința Parlamentului RM
Ședința Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Opoziția continuă să protesteze în sala de ședințe a Parlamentului. Aceasta a blocat din nou tribuna centrală.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Tribuna centrală a Parlamentului a fost din nou blocată de deputații din fracțiunile Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate. Asta după ce ședința a fost întreruptă de președintele Parlamentului tot din același motiv.

În timpul pauzei de 30 de minute pe care a cerut-o Zinaida Greceanîi, în speranța că astfel va reuși să calmeze spiritele, liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, a anunțat că tribuna va fi blocată pe parcursul întregii zile, pentru a nu permite deputaților din majoritatea parlamentară să voteze mai multe proiecte de lege. Mai devreme opoziția a cerut excluderea acestor inițiative de pe ordinea de zi. 

Акция протеста перед парламентом Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Deputați PAS și PPDA: Intrăm în Parlament și blocăm tribuna

Reveniți în sală, deputații protestatari au venit cu propunerea de a închide ședința și de a convoca Biroul Parlamentului. De cealaltă parte, vicepreședintele Legislativului Vlad Batrîncea a insistat ca înainte de închiderea ședinței, pentru care au votat majoritatea deputaților, să fie audiat ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța. Acesta însă nu a putut să-și țină discursul, întrucât deputații PPDA și PAS scandau de la tribuna Parlamentului „Rușine”. Ulterior, Batrîncea a anunțat pauză de o oră. 

Parlamentarii din opoziție au cerut excluderea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte de lege, invocând lipsa avizelor necesare, dar și faptul că asupra proiectelor nu au fost organizate consultări publice largi. Este vorba despre proiectul care prevede trecerea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui în subordinea Parlamentului, proiectul cu privire la funcționarea limbilor și cel ce ține de modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale. De asemenea, s-a solicitat excluderea proiectelor privind politica bugetar-fiscală, legea bugetului de stat pentru 2021, legea bugetului asigurărilor sociale pentru 2021, legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0