Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi sau nu aplicate amenzi protestatarilor de la Parlament

© Sputnik / Mihai CarausАкция протеста перед парламентом Молдовы
Акция протеста перед парламентом Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Organizatorul protestului de azi din fața Parlamentului ar putea primi amendă pentru nerespectarea restricțiilor impuse de Comisia de Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. O decizie legală privind nerespectarea regulilor impuse de Comisia Națională de Sănătate Publică în contextul pandemiei COVID-19, în cazul protestului organizat astăzi în centrul Capitalei, va fi luată ulterior. Contactată de Sputnik Moldova, șefa Direcției Relații Publice de la Ministerul Afacerilor Interne Alina Zbancă a comunicat că, cel mai probabil, organizatorul manifestației va achita o amendă pentru nerespectarea regulilor impuse de CNSP.

Акция протеста перед парламентом Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
Susținătorii Maiei Sandu protestează la Parlament: Circulația este blocată

Ofițerul de presă al Inspectoratului General de Poliție Mariana Bețivu a comunicat pentru Sputnik Moldova că Poliția a fixat toate acțiunile în cadrul manifestației și va dispune procedura de examinare. În funcție de circumstanțele constatate, se va lua o decizie legală. 

Amintim că mai mulți cetățeni au ieșit astăzi în stradă la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu, pentru a protesta împotriva proiectului de lege înaintat de fracțiunea socialiștilor, care prevede trecerea SIS din subordinea Președinție către Parlament. Protestul a început la ora 10:00.

Majoritatea protestatarilor purtau măști, dar nu a fost respectată distanța socială. Mai mult, la manifestație s-au adunat peste 1000 de oameni, ceea ce este interzis la moment de Comisia Națională de Sănătate Publică, care a decretat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării până la 15 ianuarie 2021.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0