Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Perioada reducerilor: Ce se ascunde în spatele promoțiilor

© Sputnik / OsmatescoNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Perioada promoțiilor în centrele comerciale. Cumpărătorii sunt ademeniți de fiecare dată de reducerile generoase oferite de agenții economici. Specialiștii vin cu unele recomandări și avertizări pentru consumatori.
Perioada reducerilor: Ce se ascunde în spatele promoțiilor

Unele produse atrag cumpărătorii cu reduceri de 20, 50 sau chiar 80 de procente. Mulți agenți economici oferă reduceri fabuloase la stocurile doar pentru a-și vinde marfa. La prima vedere, această inițiativă este benefică pentru ambele părți, însă inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei atenţionează: unele promoţii expuse pe vitrinele magazinelor pot fi eventuale "capcane" pentru consumători.

"Unii agenți economici încearcă să-și epuizeze stocul produselor care nu s-au vândut.. Aceștia ademenesc consumatorii cu reduceri, dar de fapt, prețurile rămân același sau chiar pot fi mai mari decât au fost inițial", a declarat pentru Sputnik reprezentantul APCSP, Nicolae Olărașu.

Specialistul a remarcat că aceste situații neplăcute pot fi evitate, dacă consumatorul va solicita de la comerciant toată informația despre produsul care îl interesează, va fi precaut la prețurile indicate în cadrul ofertelor prin realizarea unui calcul privind raportul preţ-calitate și va solicita bonul de casă, ce va servi drept dovadă a achiziționării produsului, ulterior, în cazul unei eventuale reclamații. 

Покупатель вывыходит после покупки электронных элементов во время распродаж - Sputnik Moldova
Societate
Black Friday: pe ce au dat românii cei mai mulți bani anul acesta

Astfel, cumpărărtorii  trebuie să fie prudenți atunci când procură produse la reducere, să se informeze despre caracteristicile lor și să-i întrebe pe administratorii magazinelor care a fost prețul anterior, dacă acesta nu este afișat. De regulă, atât prețul anterior, cât și cel cu reducere trebuie să fie indicat în dreptul produsului.

De asemenea, Nicolae Olărași a venit cu recomandarea de a analiza calitatea produsului pentru a se convinge că acesta n-are niciun defect. Comercianții adesea oferă  reduceri la produsele cu unele defecte.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0