Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Black Friday: pe ce au dat românii cei mai mulți bani anul acesta

© AFP 2022 / Sandy HuffakerПокупатель вывыходит после покупки электронных элементов во время распродаж
Покупатель вывыходит после покупки электронных элементов во время распродаж - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marius Costin, country manager PayU România, spune că valoarea totală a tranzacțiilor de Black Friday a fost, în 2019, cu 13,05% mai mare decât cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.

BUCUREȘTI, 16 nov – Sputnik Georgiana Arsene. Country managerul PayU România a explicat că s-a început o tranzacționare masivă în jurul orei 7.00 dimineața și că, față de 2018, sunt înregistrate cu 30% mai multe tranzacții.

Model  - Sputnik Moldova
Societate
Cel mai bine îmbrăcate vedete internaționale: Arată impecabil - Foto

”De asemenea, se păstrează aceeaşi tendinţă ca anul trecut în ceea ce priveşte tranzacţiile cross-border, adică din partea clienţilor care folosesc pentru plată carduri emise în alte ţări şi care cumpără din România. Sunt tranzacţii efectuate din Marea Britanie, Ungaria şi Bulgaria", a spus Costin.

Minutul de aur al "Black Friday 2019" s-a înregistrat în intervalul orar 7:28 - 7:29, cu 2.140 de tranzacţii. De asemenea, valoarea coşului mediu de cumpărături este de 673 de lei, respectiv 1.065 de lei, la plata în rate, notează dcbusiness.ro. 

Numărul mediu de tranzacții pe minut, înregistrat puțin după ora 11.00, era de 269, iar cele mai căutate produse erau cele din segmental IT&C.

Reprezentanții PayU România estimează că, în acest an, în ”Vinerea Neagră” a reducerilor, românii vor face cumpărături în valoare de 1,2 miliarde de lei, înregistrându-se o creștere cu 20 de procente față de ediția de anul trecut.

Din acest total, peste 360 de milioane de lei sunt reprezentate de tranzacțiile online, mai mult cu 35% de la an la an.

Valoarea medie a coşului de cumpărături în mediul virtual va înregistra, în acest an, o uşoară scădere, de -4%) în comparaţie cu anul 2018, ajungând la 650 de lei.

Cei de la PayU susțin că segmentul IT&C va rămâne în topul preferinţelor românilor, deşi vânzările produselor din categoriile fashion, home & deco şi turism înregistrează creşteri constante de la un an la altul.

Fluxul de știri
0