Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC respinge afirmațiile Olesei Stamate - detalii

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală vine cu o reacție la declarațiile reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Comisia Electorală Centrală respinge afirmațiile făcute de reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu, Olesea Stamate. CEC consideră declarațiile Olesei Stamate nefondate, tendențioase și cu tentă politică.

Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul - Sputnik Moldova
Olesea Stamate, despre decizia CEC pe cazul lui Dodon

Potrivit CEC, sesizarea Olesei Stamate cu privire la presupusele abateri de la prevederile legale aferente tipăririi materialului electoral al candidatului independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care se solicită sancționarea acestuia, a fost examinată.

„În cadrul examinării sesizării au fost solicitate explicații, informații, acte contabile, contracte etc. de la agenții economici vizați (Î.S. Editura „Universul”, „EditTipar Grup” SRL.), inclusiv a fost solicitată inițierea unei anchete de serviciu de către Agenția Proprietății Publice. Totodată, CEC a solicitat investigarea cazului de către organele de poliție, care au prezentat Comisiei concluziile, la fel în scopul analizei multilaterale a fost solicitată și poziția părții vizate”, precizează CEC într-un comunicat de presă.  

În context, CEC informează că în urma examinării tuturor materialelor prezentate, faptele invocate în sesizare nu s-au confirmat.

Justiție  - Sputnik Moldova
Judecătorii au constatat abateri în pliantele lui Dodon: Detalii

Amintim, ședința Comisiei Electorale Centrale anunțată pentru astăzi, programată pentru ora 14:00, la care urma să fie examinată sesizarea depusă de Olesea Stamate, a fost contramandată, pe motiv că reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu, nu a înlăturat „neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații" care se depune la CEC.

Ulterior, Stamate a acuzat CEC că „din data de 11 până la 13 noiembrie, CEC nu a întreprins nicio acțiune în vederea investigării și constatării faptelor indicate în constatare”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0