Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Olesea Stamate, despre decizia CEC pe cazul lui Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariNoul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul
Noul ministru al Justiției, Olesea Stamate, depune jurământul - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu, Olesea Stamate, a comentat decizia CEC de a nu se întruni în ședință pentru a examina esizarea depusă de ea.

CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu, Olesea Stamate, a ieșit într-un live pe pagina sa de Facebook pentru a comenta decizia CEC de a nu se întruni în ședință pentru a examina sesizarea depusă de aceasta pe 11 noiembrie. Stamate spune că în ședința de ieri a Comisiei Electorale Centrale i s-a solicitat ca sesizarea să fie redactată sub forma unei contestații. Aceasta mai spune că scrisoarea prin care i s-a cerut modificarea sesizării, ar fi venit pe adresa sa cu doar câteva minute înainte de începerea ședinței CEC.

„Din data de 11 până la 13 noiembrie, CEC nu a întreprins nicio acțiune în vederea investigării și constatării faptelor indicate în constatare”, a declarat Stamate.

ЦИК об окончательных результатах первого тура выборов президента РМ - Sputnik Moldova
CEC nu se mai întrunește în ședință pe cazul Dodon

Reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu mai spune că a analizat solicitarea CEC-ului de a redacta documentul depus în formă de sesizare, dar între sesizare și contestație există diferență mare, iar ea susține că instituția trebuie să examineze actul în forma în care a fost înaintat. Iată de ce Stamate nu a expediat către CEC un document care să reprezinte o contestație, așa cum i-ar fi cerut Comisia, până astăzi, la ora 12:00.

În consecință, CEC a contramandat ședința de astăzi în cadrul căreia urma să fie examinată sesizarea Olesei Stamate, pe motiv că aceasta nu a înlăturat „neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații" care se depune la CEC.

Amintim că, după scandalul iscat la tipografia Universul, în data de 11 noiembrie, Olesea Stamate, reprezentantul candidatului Maiei Sandu, a depus la Comisia Electorală Centrală o sesizare în care a solicitat CEC-ului să examineze și să verifice neraportarea cheltuielilor invocate și prezentate și care au legătură cu alegerile prezidențiale din 15 noiembrie, de către candidatul independent la funcția de șef de stat, Igor Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0