Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Judecătorii au constatat abateri în pliantele lui Dodon: Detalii

© AP Photo / Charlie NeibergallJustiție
Justiție  - Sputnik Moldova
Abonare
O parte din informațiile expuse în pliantele electorale ale candidatului Igor Dodon sunt defăimătoare și lezează reputația candidatului Maia Sandu. Asta a constat Judecătoria Chișinău cu sediul Centru, după ce reprezentanții PAS au depus o sesizare în acest sens.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. Reprezentanții PAS s-au adresat în judecată, acuzând-ul pe candidatul independent Igor Dodon de faptul că i-a denigrat imaginea Maiei Sandu în informațiile publicate pe pliantele electorale. Astfel, magistrații au admis parțial cererea depusă.

Instanța de judecată a constat că sintagmele apărute în pliante, cum ar fi: ”promovarea unei politici rusofobe, ostile relațiilor noastre strategie și de prietenie cu Rusia, legalizarea căsătoriei dintre homosexuali și adopția copiilor de către familiile gay și lesbiene, deteriorarea relațiilor cu Tiraspolul, poate doar cei care o dirijează pe Maia Sandu de peste hotare doresc un nou conflict sau război, falimentul economic al țării” sunt defăimătoare și lezează reputația Maiei Sandu.

Totodată, magistrații l-au obligat pe Igor Dodon să sisteze răspândirea informațiilor. În rest, cererea de chemare în judecată a Maiei Sandu către Igor Dodon a fost respinsă ca neîntemeiată. Hotărârea este definitivă, se execută din momentul pronunțării, dar poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău. După pronunțarea acestei decizii, Olesea Stamate a publicat hotărârea pe pagina sa de Facebook. 

Olesea Stamate a scris și următorul mesaj: 

”Azi avem o victorie importantă. Judecătoria Chișinău a constatat că informațiile conținute în pliantul electoral al lui Igor Dodon sunt defăimătoare și lezează reputația Maiei Sandu.
Avem judecători integri, care se conduc de lege și nu se lasă intimidați de politicieni”, a scris Olesea Stamate.

Reprezentanții sfaff-ului electoral a lui Igor Dodon nu au răspuns la telefon pentru comentarii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0