Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC nu se mai întrunește în ședință pe cazul Dodon

© Sputnik / Mihai CarausЦИК об окончательных результатах первого тура выборов президента РМ
ЦИК об окончательных результатах первого тура выборов президента РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Comisiei Electorale centrale anunțată pentru astăzi, programată pentru ora 14:00, la care urma să fie examinată sesizarea depusă de Olesea Stamate, a fost contramandată.

CHIȘINĂU, 14 nov - Sputnik. CEC nu se mai convoacă în ședința de la ora 14:00 pentru că Olesea Stamate, reprezentant cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală al concurentului electoral Maia Sandu, nu a înlăturat "neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații" care se depune la CEC.

CEC - Sputnik Moldova
CEC urmează să decidă dacă îl va sanționa pe Igor Dodon

Amintim că, după scandalul iscat la tipografia Universul, în data de 11 noiembrie, Olesea Stamate, reprezentantul candidatului Maiei Sandu, a depus la Comisia Electorală Centrală o sesizare în care a solicitat CEC-ului să examineze și să verifice neraportarea cheltuielilor invocate și prezentate și care au legătură cu alegerile prezidențiale din 15 noiembrie, de către candidatul independent la funcția de șef de stat, Igor Dodon.

Ieri, la ora 19:00, a avut loc ședința CEC, iar reprezentanții instituției i-au comunicat Olesei Stamati că acest subiect trebuie examinat într-o altă ședință întrucât sesizarea nu a fost formulată corect și i-au recomandat să facă modificările de rigoare. Stamati a declarat că nu este de acord cu motivele invocate de membrii CEC și excluderea subiectului de pe ordinea de zi.

 брифинг ЦИК-а 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Scandal la CEC: Iată motivul care a provocat scântei
Pentru că Olesea Stamate nu a făcut acest lucru până astăzi la ora 12:00, CEC a contramandat ședința la care urma să examineze sesizarea ei.   

"În cadrul ședinței de ieri, 13 noiembrie, ora 19:00, doamnei Olesea Stamate i s-a acordat termen până astăzi, la ora 12.00, să înlăture neajunsurile de formă și conținut aferente unei contestații conform reglementărilor în vigoare. Întrucât până la momentul publicării acestui comunicat informativ, autorul sesizării nu s-a conformat solicitării CEC, subiectul inclus pe ordinea de zi a decăzut, respectiv ședința anunțată pentru ora 14:00 se contramandează", a anun'at ]ntr-un comunicat de presă Direcția Comunicare, Relații Publice și Mass-Media a Comisiei Electorale Centrale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0