Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Batrîncea: În Moldova a apărut Sectorul de Dreapta

© Sputnik / Miroslav RotariДепутат Парламента Влад Бэтрынча
Депутат Парламента Влад Бэтрынча - Sputnik Moldova
Abonare
Socialistul Vlad Batrîncea afirmă că în Moldova a apărut "Sectorul de Dreapta", cu aluzie la cea mai activă forță protestatară care în 2014 a dus la răsturnarea puterii legale, prin acțiuni stradale, la Kiev.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Șeful staff-ului electoral al candidatului Igor Dodon, Vlad Batrîncea, a susținut un briefing de presă în care a explicat ce s-a întâmplat ieri, la tipografia Universul.

Влад Николаевич Батрынча выступает в рамках презентации предвыборной программы независимого кандидата Игоря Додона - Sputnik Moldova
Batrîncea: Vom ataca acțiunile concurentului nostru la CEC și Procuratură
El a spus că cazul de ieri, de la tipografia de stat Universul este unul iești din comun.   

"Ieri cu toții am fost martori la un incident ieșit din comun. Niște, hai să zicem deputați în Parlament, însoțiți de niște cetățeni, au dat buzna într-o tipografie și au făcut un show de prost gust", a declarat Batrîncea.  

El a afirmat că staff-ul electoral al candidatului Igor Dodon este în măsură să demonstreze în fața poliției și CEC că ziarul electoral confiscat ieri de forțele de ordine a fost tipărit perfect legal.

"Astăzi și ieri, două zile, prezentăm cu lux de amănunte toate: contracte, facturi fiscale, comunicăm cu Comisia Electorală Centrală și mai mulți deputați se află la inspectoratul de poliție unde se investighează cazul și unde va fi dovedit astăzi, încă o dată, cu lux de mănunte, că ieri acel ziar a fost tipărit perfect legal".  

Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Usatîi cere excluderea lui Dodon din cursa electorală
Potrivit lui Batrîncea, altercația de ieri de la tipografia Universul s-a făcut cu scopul de a provoca isterie în societate, de a crea subiecte false și de a bloca activitatea staff-ului electoral al candidatului independent Igor Dodon.

Mai mult el a spus că, după incidentul de ieri și isteria provocată în societate împotriva susținătorilor lui Dodon, s-au înregistrat și acte de violență împotriva agitatorilor electorali ai acestei tabere.

Astfel, Batrîncea a afirmat că scopul acțiuni a fost de "a bloca activitatea noastră, activitatea agitatorilor în teritoriu, care zilele acestea au fost intimidați, au fost agresați la corturi, inclusiv, mai multe corturi au fost deteriorate de către provocatori", a spus deputatul socialist.

Ca în concluzie Bătrîncea să afirme că aceasta este politica Sectorului de Dreapta, care a apărut în Moldova.

El a mai spus că ceea ce s-a întâmplat la tipografie, acest comportament al deputaților PAS, în afara faptului că este vulgar, "este un huliganism care prevede răspundere penală". Deputatul PSRM a afirmat că staff-ul electoral al lui Dodon a sesizat organele de drept. "Ceea ce s-a produs ieri în tipografie însemnă huliganism penal care prevede răspundere penală", a conchis el.

Editura ”Universul” - Sputnik Moldova
Altercații la tipografia Universul între deputații PAS și PSRM - detalii
Amintim că în dimineața zilei de ieri, deputații Oazu Nantoi și Igor Grosu de la partidul PAS condus de Mai Sandu, împreună cu alți câți-va activiști civici, au venit la tipografia Universul din Capitală. Acestea au susținut că staff-ul lui Igor Dodon ar fi falsificat datele privind tirajul materialelor electorale. De asemenea, ei au acuzat că pe materialele electorale este indicată altă tipografie, iar tirajul de bază ar fi fost tipărit la tipografia de stat Universul. Aceștia au anunțat oamenii legii pentru a veni să documenteze cazul la fața locului.

La fața locului au sosit de asemenea polițiștii și reprezentanții staff-ului electoral al lui Dodon - deputatul Vlad Batîncea și Gaic Vartanian. Între cei prezenți s-a produs un schimb dur de replici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0