Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Altercații la tipografia Universul între deputații PAS și PSRM - detalii

© Photo : Editura ”Universul”Editura ”Universul”
Editura ”Universul” - Sputnik Moldova
Abonare
Un adevărat scandal s-a produs astăzi la tipografia Universul între membrii staff-urilor celor doi candidați la funcția de președinte al țării - drept motiv au servit acuzațiile reprezentanților PAS despre o pretinsă falsificare a tirajului materialelor electorale.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. În dimineața acestei zile, deputații Oazu Nantoi și Igor Grosu de la partidul PAS condus de Mai Sandu, împreună cu alți câți-va activiști civici, au venit la tipografia Universul din Capitală. Acestea susțin că staff-ul lui Igor Dodon ar fi falsificat datele privind tirajul materialelor electorale. De asemenea, ei acuză că pe materialele electorale este indicată altă tipografie, iar tirajul de bază ar fi fost tipărit la tipografia de stat Universul. Aceștia au anunțat oamenii legii pentru a veni să documenteze cazul la fața locului.

Un grup de susținători ai lui Sandu și ai altor partide de dreapta au ajuns la sediul tipografiei. La fața locului au sosit de asemenea polițiștii și reprezentanții staff-ului electoral al lui Dodon - deputatul Vlad Batîncea și Gaic Vartanian. Între cei prezenți s-a produs un schimb dur de replici.

Întreg tirajul de materiale electorale, ridicat de oamenii legii

Solicitată de Sputnik Moldova, Poliția a declarat că tipărituri electorale au fost ridicate și sigilate.

”Am fost sesizați prin intermediul serviciului 112, la fata locului s-au deplasat angajații poliției pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, au menționat oamenii legii. Ulterior, materialele electorale au fist ruducate și sigilate, fiind încărcate în două microbuze.

Poziția staff-ului lui Igor Dodon

Staff-ul candidatului independent la funcția de președinte al țării Igor Dodon condamnă acțiunea de blocare a materialelor cu caracter electoral. Acesta a emis un comunicat de presă în care anunță că au fost sesizate instituțiile de drept asupra caracterului abuziv și vădit ilegal al acestor acțiuni.

”Facem apel la observatorii naționali și internaționali să ia atitudine în raport cu aceste fărădelegi, când un concurent electoral blochează abuziv răspândirea materialelor electorale ale altui candidat. Intuim că această acțiune de sabotaj a fost organizată special pentru a sustrage atenție de la un alt subiect exploziv al zilei, e vorba de prezentarea probelor de finanțare ilegală de peste hotare a Maiei Sandu și partidului pe care-l conduce. Înțelegem foarte bine că informația despre finanțarea ilegală de peste hotare, prezentată astăzi de către deputatul Bogdan Țîrdea, lovește dur în imaginea de “politician curat” al contracandidatului. De aceasta, ei au fost nevoiți să organizeze o acțiune de sabotaj, pentru a sustrage atenția publicului”, este menționat în comunicat.

Rugat să comenteze situația, deputatul socialist Vlad Batrîncea a declarat că vor fi prezentate toate actele pentru a demonstra că nu există nicio încălcare.

”Vom prezenta toate documentele care se referă la tipărirea materialelor electorale”, a declarat Batrîncea.

Reprezentanții staff-ului au precizat că materialele electorale ale candidatului independent Igor Dodon sunt achitate din fondul electoral, fapt probat prin contractul existent, încheiat cu un agent economic. Aceștia spun că tipografia privată se confruntă cu dificultăți tehnice și au apelat la alt agent economic pentru tipar, la fel în baza unui contract încheiat între agenții economici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0