Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Batrîncea: Vom ataca acțiunile concurentului nostru la CEC și Procuratură

Влад Николаевич Батрынча выступает в рамках презентации предвыборной программы независимого кандидата Игоря Додона
Влад Николаевич Батрынча выступает в рамках презентации предвыборной программы независимого кандидата Игоря Додона - Sputnik Moldova
Abonare
Staff-ul electoral al candidatului la funcția de șef al statului Igor Dodon a anunțat că va ataca acțiunile întreprinse de reprezentanții PAS la CEC și Procuratură.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Staff-ul candidatului la funcția de președinte al țării Igor Dodon va solicita Procuraturii Generale să investigheze acțiunile întreprinse pe 11 noiembrie de reprezentanții PAS la tipografia Universul. Declarația a fost făcută de deputatul Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă al staff-ului candidatului independent la alegerile prezidențiale Igor Dodon.

”Ceea ce s-a produs ieri la tipografie (Universul - n.red), înseamnă huliganism penal. De aceea vom solicita Procuraturii Generale investigarea penală a acestor acțiuni”.

Batrîncea a prezentat contractul încheiat cu tipografia în cauză care, potrivit lui, a fost transmis atât Poliției, cât și Comisiei Electorale Centrale.

”Este un contract de lungă durată pe care l-a încheiat staff-ul nostru. La rândul lor, aceștia au un subcontract cu Universul, așa cum fac majoritatea tipografiilor. Acel subcontract cu Universul a fost prezentat ieri organelor de drept și CEC de către EditTiparGroup”, a declarat Batrîncea, precizând că la aceeași companie sunt tipărite și materialele electorale ale Maiei Sandu, în condiții egale și transparente.

Editura ”Universul” - Sputnik Moldova
Altercații la tipografia Universul între deputații PAS și PSRM - detalii

”Este cinic să invoci asemenea lucruri că noi tipărim aceleași ziare la aceeași tipografie. Ca să înțelegeți, ieri-alaltăieri la Universul au fost tipărite ziarele doamnei Maia Sandu, în aceleași condiții, dar noi niciodată nu ne-am permis să blocăm activitatea concurentului electoral și să se recurgă la asemenea acțiuni de huliganism. Acest lucru este condamnabil”, a subliniat Batrîncea.

Totodată, staff-ul lui Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu că ar fi tipărit materiale electorale care nu au indicat tirajul și nici tipografia, dar și de falsuri în procesul de colectare a donațiilor.

”Dumneavoastră vă puteți imagina ca 1000 de cetățeni să doneze aceeași sumă de bani, unul după altul punându-și semnătura? Acest lucru îl vom ataca astăzi la CEC. Așa că atunci când cineva ne dă lecții noi îi invităm la noi ca să le arătăm cum trebuie să funcționeze o contabilitate, cum trebuie să fie depus raportul financiar la CEC, cum trebuie încheiat un contract cu tipografia. Noi suntem gata să oferim lecția staff-ului lui Maia Sandu, pentru că noi am fost verificați de mai multe ori pe parcursul anilor, inclusiv de slugile lui Plahotniuc, mulți dintre care au fost ieri prezenți la tipografie”, a declarat Batrîncea.

Staff-ul candidatului la funcția de șef al statului Igor Dodon consideră că acțiunile întreprinde de reprezentanții PAS cad sub incidența articolelor 50 și 51 ale Codului Electoral, fapt pentru care va ataca la CEC și în organele de drept acest fapt, precizând că nimeni nu este în drept să blocheze activitatea unui concurent electoral. Totodată, staff-ul lui Igor Dodon a făcut apel către toți observatorii internaționali acreditați în Republica Moldova să verifice faptele de ieri și să se pronunțe asupra acțiunilor ambilor concurenți.

Pe final, Batrâncea a făcut apel la calm, subliniind că ambițiile electorale nu trebuie să arunce societatea în haos.

Amintim că ieri la tipografia Universul s-a iscat un scandal între membrii staff-urilor celor doi candidați la funcția de președinte al țării - drept motiv au servit acuzațiile reprezentanților PAS despre o pretinsă falsificare a tirajului materialelor electorale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0