Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatîi cere excluderea lui Dodon din cursa electorală

© Photo : Privesc EuRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus la Comisia Electorală o cerere și un set de materiale prin care cere excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, cere Comisiei Electorale Centrale excluderea lui Igor Dodon din alegerile prezidențiale. Acesta a depus cererea pe numele CEC cu câteva minute în urmă. Mai mult, Renato Usatîi ar avea și un set de materiale care ar dovedi anumite ilegalități și încălcări ale legislației.

Editura ”Universul” - Sputnik Moldova
Altercații la tipografia Universul între deputații PAS și PSRM - detalii
„Sunt dovezi clare că a fost violată legislația Republicii Moldova. Ieri am devenit martori că încălcările sunt mai grave și mai grave. Astăzi vom afla dacă putem sau nu avea încredere în Comisia Electorală Centrală”, a declarat pentru presă Renato Usatîi. 

Usatîi a mai spus că se pregătește un „maidan” după alegeri, indiferent cine va câștiga alegerile. Acesta spune că Igor Dodon s-ar pregăti pentru proteste.  

Amintim, în dimineața zilei de ieri, deputații Oazu Nantoi și Igor Grosu de la partidul PAS condus de Mai Sandu, împreună cu alți câțiva activiști civici, au mers la tipografia Universul din Capitală. Aceștea susțin că staff-ul lui Igor Dodon ar fi falsificat datele privind tirajul materialelor electorale. De asemenea, ei au acuzat că pe materialele electorale este indicată altă tipografie, iar tirajul de bază ar fi fost tipărit la tipografia de stat Universul. Aceștia au anunțat oamenii legii pentru a veni să documenteze cazul la fața locului.

Igor Dodon la întâlnirea cu alegătorii din or. Fălești - Sputnik Moldova
Adevărata miză a altercației dintre Usatîi și Dodon
Solicitată de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat că tipărituri electorale au fost ridicate și sigilate. Ulterior, materialele electorale au fost încărcate în două microbuze.

De cealaltă parte, staff-ul candidatului independent la funcția de președinte al țării Igor Dodon condamnă acțiunea de blocare a materialelor cu caracter electoral. Acesta a emis un comunicat de presă în care anunță că juriștii pregătesc o adresare în judecată pe acest caz de difuzare a informațiilor false și calomnioase. Staff-ul lui Dodon spune că numărul sporti de falsuri sunt lansate oponenții politici, prin falsificarea unor documente oficiale. 

Staff-ul lui Dodona nu a reacționat deocamdată la cererea lui Renato Usatîi către CEC, dar a anunțat tot pentru astăzi un briefing de presă la care probabil va veni cu o reacție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0