Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CEC: Cum votează moldovenii de peste hotare la prezidențiale

© Sputnik / Mihai CarausDorin Cimil
Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a explicat cum vor vota moldovenii de peste hotare, în contextul în care în mai multe țări au fost înăsprite măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, fiind impuse inclusiv restricții de circulație.
CEC: Cum votează moldovenii de peste hotare la prezidențiale

În cadrul emisiunii "Contrapunct", președintele CEC, Dorin Cimil, a menționat cetățenilor moldoveni de peste hotare care vor merge la vot vor trebui să respecte anumite condiții și restricții. Potrivit acestuia, în mai multe state precum Franța, Spania, Azerbaidjan,, Israel și Irlanda au fost stabilite restricții în contextul pandemiei de COVID-19, inclusiv în unele dintre acestea au fost impuse măsuri restrictive de circulație.

Coronavirus, France - Sputnik Moldova
Cum votează moldovenii din Franța la prezidențiale - noi restricții
Președintele CEC a remarcat că Ambasadele Republicii Moldova în țările de referință au elaborat și autorizat pentru cetățenii moldoveni anumite acte care să le permită să-și exercite dreptul la vot în condițiile actuale.

"Sunt introduse anumite restricții pentru toți cetățenii, inclusiv pentru moldoveni. Prezența la vot va implica respectarea anumitor condiții și restricții. Acestea urmează a fi respectate și se depun toate eforturile pentru ca alegerile să se desfășoare fără incidente", a subliniat Cimil.

De menționat este că astăzi peste hotarele țării sunt deschise 139 de secții de votare. Cele mai multe secții sunt în Italia, Federația Rusă, România și SUA.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0