Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a încheiat acreditarea observatorilor la alegeri

© Sputnik / Mihai CarausЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală (CEC) a încheiat procedura de acreditare a observatorilor naționali și internaționali la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Numărul total al observatorilor la scrutin va fi anunțat ulterior.

CHIȘINĂU, 26 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a acreditat luni, 26 octombrie, pe observatorii internaționali din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI care vor monitoriza alegerile prezidențiale din 1 noiembrie la secțiile de vot de peste hotare. Alegerile vor fi monitorizate de 20 de observatori din partea acestui organism. 

Участие председателя Госдумы РФ С.Е.Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale 2020: Fără observatori APCE

De asemenea, CEC a acreditat 33 de observatori internaționali la scrutinul prezidențial din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor ENEMO. Aceasta va avea în total 52 de observatori la alegeri, care vor fi împărțiți în 26 de echipe, au precizat reprezentanții misiunii într-o conferință de presă.

CEC va anunța ulterior numărul exact al observatorilor care vor monitoriza alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Pe 22 octombrie, CEC informase despre acreditarea a 1.195 de observatori naționali și 191 de observatori internaționali. 

La aceste alegeri vor lipsi observatorii din partea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Organizația a informat CEC că-și anulează misiunea de observare din cauza restricțiilor de călătorie impuse de mai multe state privind deplasarea în Republica Moldova, în contextul pandemiei cu COVID-19.

Detalii despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Pentru scrutinul prezidențial vor fi deschise 2.143 de secții de votare, inclusiv 139 de secții de votare peste hotare. Cele mai multe secții de votare din străinătate vor fi deschise în Italia, Federația Rusă, România și SUA. Mai mult de 60 de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare s-au înregistrat prealabil pentru participarea la aceste alegeri. 

Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Ce surpriză îi așteaptă pe cetățenii care vor ieși la vot

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7:00 și 21:00.

Cetățenii își vor exercita votul în baza următoarelor acte de identitate: pașaportul (valabil sau expirat); buletinul de identitate valabil; livretul de marinar. 

Numele celor opt concurenţi electorali vor fi tipărite în buletinul de vot cu litere majuscule, în următoarea ordine: Usatîi Renato, Năstase Andrei, Deliu Tudor, Dodon Igor, Ivanov Violeta, Sandu Maia, Țîcu Octavian, Chirtoacă Dorin.

Participanții la vot urmează să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19: să poarte măști de protecție; să respecte distanța fizică menționată pe indicatoarele vizuale; să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în secția de votare; să-și efectueze termometria la intrarea în secția de votare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0