Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ce surpriză îi așteaptă pe cetățenii care vor ieși la vot

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul va aloca bani pentru procurarea a trei milioane de măști de protecție. Acestea vor fi împărțite cetățenilor care vor participa la alegerile prezidențiale. Prin aceasta, autoritățile speră să stimuleze participarea la vot.

CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Săptămâna viitoare, Guvernul va aproba în ședință o decizie de alocare a banilor necesari pentru procurarea a 3 milioane de măști de protecție.

Igor Dodon în vizită de lucru în orașul Soroca - Sputnik Moldova
Politică
Un producător de măști medicinale i-a făcut o propunere lui Igor Dodon – Foto  

Acest lot de măști urmează a fi utilizat pentru asigurarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale, stabilit pentru 1 noiembrie, precum și în ziua desfășurării celui de-al doilea tur de scrutin, dacă acesta va fi necesar, pe 15 noiembrie.

La intrarea în secțiile de vot, fiecare cetățean va primi câte o mască de protecție.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, citat într-un comunicat oficial. Prim-ministrul a vorbit despre acest aspect la o întrevedere avută cu șeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova, Igor Pokanevych, tema discuției vizând situația epidemică locală și în regiune.   

„Această măsură va fi asigurată de Guvern pentru a spori gradul de protecție epidemiologică a cetățenilor, dar și pentru a contribui la asigurarea unei prezențe sporite la scrutin”, se spune într-un comunicat de presă al Executivului.

Выборы в парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Buletinul de vot pentru prezidențiale: Iată ordinea candidaților

„Eventualitatea desfășurării repetate a turului 1 al alegerilor prezidențiale pe motiv de prezență sub pragul stabilit de lege, de o treime din alegători, constituie un motiv serios de îngrijorare pentru Guvern și poate avea consecințe economice, sociale, dar și epidemiologice, grave”, se explică în comunicatul oficial.

Precizăm că, pe 1 noiembrie, la intrarea în secțiile de votare, alegătorii vor trebui să-și scoată pentru un timp masca de protecție, pentru a fi identificați.

Expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc, invitată în studioul Sputnik Moldova, a spus că se așteaptă la o creștere a numărului de îmbolnăviri după alegeri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0