Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip spune cum va acționa Partidul Democrat după alegeri

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a explicat în cadrul unui briefing ce se va întâmpla cu formațiunea după alegerile prezidențiale.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Liderul PDM Pavel Filip susține că formațiunea pe care o conduce nu le va da indicații cu cine să voteze la prezidențiale membrilor partidului și nici susținătorilor. 

Цик Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a comentat decizia PDM de a nu înainta un candidat la prezidențiale

„Noi nu credem că este necesar să le indicăm colegilor cu cine să voteze. Avem încredere în intuiția și experiența politică a coechipierilor”, a spus președintele PDM.

Pavel Filip a subliniat că este prioritar ca după alegerile prezidențiale țara să nu intre în blocaj politic. De aceea, el crede că politicienii nu trebuie să se axeze pe competiții, ci să caute soluții și compromisuri, pentru a evita destabilizarea. În acest sens, Filip a remarcat că Partidul Democrat a dat dovadă de „maturitate politică”, într-un trecut nu foarte îndepărtat, când a decis să facă o coaliție cu Partidul Socialiștilor. 

„Țara are nevoie de stabilitate și liniște, pe care PDM le-a asigurat și le asigură în continuare. (...) Partidul Democrat nu va radicaliza și mai mult scena politică, ci va încerca să prevină haosul care a dăunat atât de mult. Membrii și susținătorii noștri din teritoriu apreciază participarea noastră la guvernare. Guvernarea PDM-PSRM a venit în moment de criză”, a explicat Filip. 

Președintele PDM a lăsat să se înțeleagă că formațiunea pe care o conduce este deschisă pentru colaborare cu toate partidele. 

Кишиневцы голосуют на втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Prezidențiale pe timp de pandemie: Ce trebuie să știe alegătorii

„Am înțeles că preocuparea cetățenilor ține de ceea ce se va întâmpla cu țara după alegeri. Cum se va evita ca țara să fie aruncată în incertitudine și haos. (...) Avem în partid oameni cu viziuni diferite, dar ceea ce ne unește și ne consolidează este interesul cetățenilor. (...) Ne vom uni cu toții în jurul unor obiective majore, ca să evităm intrarea în blocaj. În actuala situație nu este prioritară competiția politică, ci lucrurile care ne unesc”, a mai declarat liderul democraților. 

Amintim că în luna septembrie președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a declarat că formațiunea politică pe care o reprezintă nu va avea un candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Pavel Filip a ținut să menționeze că, în viziunea sa, dar și a membrilor partidului, în aceste alegeri există doar doi candidați. Potrivit lui, restul sunt doar zgomote de fundal.

Partidul Democrat nu vede sensul de a intra în acest război politic și de a irosi forțele oamenilor, a mai subliniat Filip atunci.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0