Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a comentat decizia PDM de a nu înainta un candidat la prezidențiale

© Sputnik / Mihai CarausЦик Игорь Додон
Цик Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului Igor Dodon consideră că decizia PDM de a nu înainta niciun candidat la alegerile prezidențiale este una matură și pragmatică.

CHIȘINĂU, 10 sept - Sputnik. Președintele țării Igor Dodon a comentat decizia Partidului Democrat de a nu înainta niciun candidat la prezidențiale. Șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune că la scrutin trebuie să participe cei care au șanse reale de câștig. 

„Să te avânți în turul doi fără șanse. Nu știu pe cine va avantaja. Este o decizie matură și pragmatică, care ține cont de situația reală din Moldova. Nu știu pe cine va avantaja, pe stânga sau dreapta. Timpul va arăta”, a spus președintele.

Miercuri, președintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a declarat că formațiunea politică pe care o reprezintă nu va avea un candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Инаугурация спортивной арены Ла Извор   - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a explicat de ce va candida independent la alegerile prezidențiale

Declarațiile au fost făcute după ședința Consiliului Național Politic. Deocamdată, membrii partidului nu au decis pe cine vor susține în cursa electorală.

„Am discutat decizia Partidului Democrat cu privire la alegeri prezidențiale. PDM este parte a familie democraților europeni. Decizia noastră, deloc ușoară, vine  în interesul cetățenilor. PDM schimbă modul de a face politică. Este o componentă importantă de resetare a partidului”, a declarat Pavel Filip.

Pavel Filip a ținut să menționeze că în viziunea sa, dar și a membrilor partidului, în aceste alegeri există doar doi candidați. Potrivit lui, restul sunt doar zgomote de fundal.

Partidul Democrat nu vede sensul de a intra în acest război politic și de a irosi forțele oamenilor. Pavel Filip a mai precizat că în următoare perioadă PDM va merge în toate raioanele țării și va avea întâlniri cu oamenii. Astfel, democrații intenționează prin aceste acțiuni să consolideze și mai mult partidul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0