Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Chișinăul se pregătește de creșterea numărului de bolnavi cu COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ion Ceban a oferit pe Facebook detalii despre modul în care autoritățile municipale planifică suplimentarea paturilor pentru bolnavii de COVID-19.

CHIȘINĂU, 8 oct- Sputnik. Autoritățile municipale din Chișinău vor activa suplimentar, din 9 octombrie, un bloc al Spitalului Clinic „Gheorghe Paladi” pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19.

Медицинский работник демонстрирует работу передвижной лаборатории по диагностике и профилактике новой коронавирусной инфекции COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
Din rău în mai rău: Câte cazuri de COVID-19 au fost înregistrate astăzi

Primarul Ion Ceban a precizat pe Facebook că blocul spitalicesc va avea 110 paturi, inclusiv 6 paturi „de terapie intensivă”.

„Am încercat să găsim soluția optimă. Maternitatea va funcționa în continuare după același program, fără ca activitatea acesteia să fie perturbată. Este cea mai mare instituţie de profil din republică, unde zilnic vin pe lume până la 25 de nou născuţi. Cele 200 de paturi destinate femeilor care nasc în acest spital vor rămâne active”, a scris Ion Ceban.

Edilul a inspectat în seara zilei de 8 octombrie Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” și Centrul „COVID-19 Chișinău”, unde sunt amenajate suplimentar paturi pentru pacienții cu coronavirus.

Primarul a spus că alte 200 de paturi, inclusiv 20 pentru terapie intensivă, sunt amenajate la Centrul „COVID-19 Chișinău”, de la MoldExpo, aflat în gestiunea Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime”. „Acestea vor fi activate în caz de necesitate”, a adăugat Ion Ceban.

Sunt căutate soluţii „pentru a majora numărul de locuri până la 1.000, în contextul situaţiei epidemice nefavorabile prin infecția de coronavirus în municipiul Chișinău şi a creşterii zilnice a numărului de infectări”, a explicat edilul capitalei. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cum trebuie izolați corect purtătorii de COVID-19
Autoritățile municipale vor asigura accesul separat al pacienților bolnavi şi al personalului medical, inclusiv, de celelalte blocuri ale instituțiilor medicale de profil.

Din 5 octombrie au fost suplinite paturile și în alte instituții municipale din oraș, după cum urmează:

• SCM „Gh. Paladi” – 45 locuri;

• SCM „Sf. Arh. Mihail” – 30 locuri;

• SCM „Sf. Treime” – 50 locuri.

Astfel, din 9 octombrie, în spitalele strategice din municipiul Chișinău vor exista 1.037 de paturi pentru pacienții cu COVID - 870 pentru adulți și 203 pentru copii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0