Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cum trebuie izolați corect purtătorii de COVID-19

Abonare
Dacă s-ar aplica măsuri mai stricte pentru izolarea celor care au intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19, infectarea în masă a populației ar fi redusă semnificativ, a spus expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc, invitată în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. Republica Moldova este considerată încă o țară periculoasă în ceea ce privește răspândirea noului tip de coronavirus și este inclusă într-o zonă specială, „roșie”, iar majoritatea statelor rămân închise pentru cetățenii moldoveni.

Тренировка служебных собак по выявлению новой коронавирусной инфекции - Sputnik Moldova
Cine are imunitate înnăscută la COVID-19

„Da, avem o rată foarte mare de răspândire a infecției în țara noastră. Dar în Moldova sunt supuse testării de laborator persoanele cu simptome clinice severe de COVID-19, iar cei care au fost în contact cu o persoană infectată, de regulă, nu efectuează teste. Din acest punct de vedere, medicii moldoveni acționează diferit față de o serie de țări europene”, a declarat Ala Tocarciuc, un expert în domeniul sănătății publice, invitată în studioul Sputnik Moldova.

© Sputnik / Rodion ProcaAla Tocarciuc
Cum trebuie izolați corect purtătorii de COVID-19 - Sputnik Moldova
Ala Tocarciuc

Potrivit specialistului, în epidemiologie există noțiunea de „focar de infecție”, fiind avută în vedere persoana care s-a îmbolnăvit. Pentru a localiza un focar al unei asemenea infecții, este necesară izolarea pentru o perioadă de 10 zile, în cazul COVID-19, a tuturor celor care au intrat în contact cu bolnavul.

Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Se impune „Carantina 2” în Moldova - expert în sănătate

„Astfel, zeci și sute de oameni pot intra în izolare la domiciliu, în carantină. Astfel se procedează, de exemplu, în Italia. Asemenea persoane sunt izolate și,  în consecință, boala nici măcar nu se răspândește”, a spus Ala Tocarciuc.
La noi, toți cei care au intrat în contact cu persoanele infectate cu COVID-19 și suferă asimptomatic de boală sunt potențiale canale de răspândire a virusului, care este transmis de-a lungul unui lanț în întreaga societate, a adăugat specialistul.

Actualmente, printre țările europene, „liderii anti-rating” în ceea ce privește numărul de cazuri noi de COVID-19 sunt Franța, Spania, Rusia, Marea Britanie și Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0