Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri prezidențiale 2020: Declarațiile Maiei Sandu

© Photo : Miroslav RotariПрезентация предвыборной платформы кандидата от PAS на пост президента Майи Санду
Презентация предвыборной платформы кандидата от PAS на пост президента Майи Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Alegeri prezidențiale 2020: Cele mai importante declarații făcute de candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.

1 noiembrie

Liderul PAS le-a mulțumit alegătorilor că au ieșit la urne. 

”Vă mulțumim că ați mers la vot! Unii au mers sute de kilometri, unii au stat la coadă 2-3-4 ore, alții au stat în ploaie. Oameni din diasporă - ați fost uimitori. Este o mobilizare extraordinară, un model de activism civic”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a declarat că membrii formațiunii sale au sesizat poliția cu privire la presupuse încălcări electorale.

”Au fost aduși în mod organizat alegătorii la vot. Au fost încercări de a plăti alegăturii, au fost tentative de provocare. Au fost tehnici de fraudare - transportarea organizată a alegătorilor pe segmentul transnistrean. Am depus peste 300 de sesizări la poliție cu referire la transportarea ilegală”, a spus candidatul la prezidențiale. 

Mai devreme, candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, solicită Comisiei Electorale Centrale prelungirea programul unor secții de votare deschise pe teritoriul altor state. O decizie în acest sens urmează să fie luate de CEC.

© Photo : Facebook / Partidul Acțiune și SolidaritateMaia Sandu cere program prelungit pentru secțiile de votare din afara țării
Alegeri prezidențiale 2020: Declarațiile Maiei Sandu - Sputnik Moldova
Maia Sandu cere program prelungit pentru secțiile de votare din afara țării

2 octombrie

Lansarea campaniei electorale

”Putem face ordine la noi în țară. Putem construi o țară prosperă aici, acasă. E vremea să ne implicăm cu toții. E vremea să punem dreptatea și bunăstarea la temelia țării. E vremea ca toți oamenii buni să facă un pas în față și să se unească in jurul unui proiect de țară. La vremuri noi, cu oameni noi, cu oameni buni, un stat bun. Un stat care să funcționeze deopotrivă pentru cei tineri și bătrâni, pentru cei de dreapta și de stânga, pentru angajați și antreprenori, pentru oamenii din țară și cei din diasporă”, a rostit Sandu în discursul său.

30 septembrie

Înregistrarea oficială a Maiei Sandu în calitate de candidat la funcția de președinte al țării.

Майя Санду на выборах примара в Кишинев - Sputnik Moldova
Maia Sandu s-a lansat în campanie: Ce promisiuni a făcut

”Le mulțumesc tuturor celor care au colectat semnături și au discutat cu oamenii în sate, la corturi, în curțile blocurilor din Chișinău. Cei mai mulți dintre oamenii care muncesc în campanie nu se află în lumina reflectoarelor, nu-i vedeți sau auziți la televizor. Însă anume ei sunt eroii campaniei”, a declarat Sandu.

16 septembrie

PAS cere Comisiei Electorale Centrale să anuleze noua circulară privind finanțarea campaniei prezidențiale

”Cerem alegeri libere și corecte. Fiecare vot este prețios, fiecare vot trebuie apărat, a subliniat candidata PAS.

7 septembrie

Maia Sandu l-a avertizat pe Igor Dodon să nu încerce să fraudeze alegerile din noiembrie 2020.

”Spre deosebire de 2016, PAS este mult mai pregătit pentru a apăra votul și a combate minciunile. Suntem în plin proces de identificare a membrilor secției de votare și observatorilor. Anul acesta vom avea membri și observatori în toate secțiile de votare”, a declarat lidera PAS.

2 septembrie

Partidul Acțiune și Solidaritate și-a desemnat candidatul la funcția de șef de stat. Așa cum era previzibil, Maia Sandu va lupta pentru fotoliul de președinte. Partidul Acțiune și Solidaritate înregistrează astăzi, 2 septembrie, grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor la Comisia Electorală Centrală.

Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Cele 10 întrebări adresate de Maia Sandu: Ce mesaj ascund

”E vremea să ne întrebăm ce fel de președinte merită oamenii Moldovei. Ce fel de președinte vrem să stea în fruntea țării următorii 4 ani. Vrem un președinte care vrea și poate uni societatea? Vrem un președinte care să fie de partea oamenilor cinstiți? Vrem un președinte demn, corect, care respectă legea? Vrem un președinte cumpătat? Vrem un președinte respectat, în țară și în afara țării? Vrem un președinte care să iubească țara? Dacă vrem aceste lucruri, înseamnă că avem un scop comun. Și trebuie să ne unim în jurul acestui scop”, a declarat Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0