Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cele 10 întrebări adresate de Maia Sandu: Ce mesaj ascund

© Sputnik / Иовва ВикторRoman Mihăeș
Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, analistul politic Roman Mihăieș a comentat comportamentul și mesajele unor candidați care s-au înscris în cursa pentru prezidențialele din acest an.
Mesajul ascuns al celor 10 întrebări, adresate de Maia Sandu

Astfel, Roman Mihăieș s-a referit și la cele 10 întrebări de la cetățeni, adresate în cadrul unui briefing de presă șefului satului, Igor Dodon și prim-ministrului, Ion Chicu, de către liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Potrivit analistului politic, acest comportament nu este altceva decât un subiect de campanie, pentru a demonstra că Executivul nu ar face față provocărilor, și în acest mod să obțină dividende politice în alegeri.

"Maia Sandu și echipa ei încearcă să-i atace dur pe Igor Dodon și Ion Chicu și să arate că autoritățile nu au obținut nici un succes în domeniul social-economic și își dorește să pună presiune pe ei pentru a obține mai multe voturi în favoarea sa", a declarat analistul politic în cadrul emisiunii "ATITUDINI".

Roman Mihăieș s-a referit și la promisiunile electorale cu privire la majorarea pensiilor și salariilor. În condițiile crizei provocate de COVID-19, aceste promisiuni nu par a fi realiste, îndeosebi că rezolvarea acestor probleme nu face parte din atribuțiile președintelui țării.

Amintim că alegerile președintelui Moldovei sunt programate pentru 1 noiembrie curent. Campania electorală începe pe 2 octombrie. Potrivit Constituției țării, președintele este ales pe un termen de patru ani și intră în exercițiul funcțiunii după depunerea jurământului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0