Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Oamenii afectați de ploile de astăzi vor primi ajutor

Abonare
Autoritățile promit că-i vor ajuta operativ pe oamenii care au avut daune de pe urma ploilor de astăzi. Pompierii și salvatorii au intervenit în mai multe localități, dar cel mai mult a fost afectată autonomia găgăuză.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Autoritățille își propun să-i ajute operativ pe oamenii care au avut de suferit de pe urma ploilor puternice de astăzi.

Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități - Sputnik Moldova
Societate
VIDEO: Imagini apocaliptice! Sute de case inundate în Găgăuzia

Președintele Igor Dodon a anunțat pe Facebook că a discutat situația cu responsabilii de la Guvern. Prim-ministrul Ion Chicu vizitează la această oră raioanele afectate, pentru a stabili împreună cu autoritățile locale un plan de intervenție adecvat, potrivit șefului statului.

Igor Dodon a discutat și cu bașcanul Irina Vlah, având în vedere că sute de case au fost inundate în Găgăuzia din cauza ploilor.

„De asemenea, am avut o discuție cu bașcanul Irina Vlah, despre modul în care acest ajutor poate fi acordat cât mai eficient oamenilor”, a scris Igor Dodon.

Inundații - Sputnik Moldova
Societate
VIDEO: Ploaia a făcut prăpăd într-un sat din raionul Leova

„Ploile abundente din ultimele ore au adus nu doar bucurie agricultorilor, dar din păcate au produs și pagube în unele zone din centrul și sudul țării, în special în Comrat”, a constatat șeful statului.

„Apa a inundat sute de case în Dezghinja, comuna Congazcicul de Sus și alte sate” din Găgăuzia, a declarat puțin mai devreme bașcanul Irina Vlah.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a precizat că angajații săi au intervenit cu 8 autospeciale și 8 motopompe pentru a înlătura consecințele de pe urma ploilor torențiale în orașul Comrat și alte localități din Găgăuzia.

Ливень в Кишиневе - Sputnik Moldova
Video: S-a rupt cerul în Capitală – avertizare meteo

Pompierii au efectuat lucrări de pompare a apei acumulate în 25 de gospodării de pe străzile Vinzavodskaia, Ialpug și Uzinelor din Comrat. Din calea apelor au fost evacuate 9 persoane.

Tot în autonomia găgăuză, angajații IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autobuz cu copii, care a rămas blocat în șuvoaiele de apă.

Salvatorii au pompat și apa care a pătruns în Casa de Cultură din orașul Comrat.

De asemenea, angajații IGSU a intervenit în Chișinău, în raioanele Leova și Cimișlia și alte localități. În Capitală, salvatorii au pompat apa care intrase într-un magazin și au evacuat două persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0