Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO: Imagini apocaliptice! Sute de case inundate în Găgăuzia

Abonare
Ploile care s-au abătut astăzi peste țară au făcut prăpăd în numeroase localități. Situația este cu adevărat gravă în autonomia găgăuză, unde râul Ialpug și-a ieșit din albie și a inundat sute de case.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. În imaginile surprinse de martori se vede cum puhoaiele de apă înghit totul în calea sa și se răspândesc cu o viteză înspăimântătoare. 

 

Apa a pătruns nemilos în casele oamenilor, iar în unele locuri a depășit nivelul ferestrelor. Garduri și stâlpi de înaltă tensiune au fost distruși de stihie, precum și o conductă de gaz. 

© Photo : Facebook / Irina VlahConsecințele ploilor în Găgăuzia
VIDEO: Imagini apocaliptice! Sute de case inundate în Găgăuzia - Sputnik Moldova
Consecințele ploilor în Găgăuzia

„Apa a inundat sute de case în Dezghinja, comuna Congazcicul de Sus și alte sate”, a declarat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

© Photo : Facebook / Irina VlahPrecipitațiile au făcut prăpăd în autonomia găgăuză
VIDEO: Imagini apocaliptice! Sute de case inundate în Găgăuzia - Sputnik Moldova
Precipitațiile au făcut prăpăd în autonomia găgăuză

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat anterior că în Găgăuzia salvatorii efectuează 25 de operațiuni de intervenție pentru a lichida consecințele vremii nefavorabile. La Comrat apa a distrus mai multe porțiuni de drum. 

Gospodării devastate de apă

De altfel, ploile au făcut prăpăd nu doar în autonomie, ci și în alte localități. Salvatorii pompează apa din gospodării în satele Covurlui, Tochile-Răducani și Cuporani din raionul Leova, precum și în localitatea Fetița din raionul Cimișlia. De asemenea, salvatorii au pompat apa la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din același raion.

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIPloile au făcut prăpăd în mai multe localități
VIDEO: Imagini apocaliptice! Sute de case inundate în Găgăuzia - Sputnik Moldova
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

Precipitațiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile-Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca din raionul Leova.

Și în Capitală precipitațiile au făcut prăpăd. Pe strada Uzinelor pompierii au evacuat peste 1000 de litri de apă care au inundat un magazin alimentar. De asemenea, au fost evacuate două persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0