Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Țările ce rămân închise pentru moldoveni - actualizări

CC0 / Pixabay / YvonneH / Шлагбаун, архивное фото
Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
În ce țări nu pot intra moldovenii, din cauza restricțiilor instituite din cauza pandemiei – Ministerul de Externe de la Chișinău a actualizat lista. Află ce presupune „carantina ermetică” din Israel, care a intrat astăzi în vigoare.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat astăzi, pe site-ul său, informația privind accesul cetăţenilor moldoveni pe teritoriul altor state în contextul pandemiei cu COVID-19.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Societate
Viteza de răspândire a COVID-19 în Moldova înspăimântă

La ora actuală, cetățenii Republicii Moldova, cu unele excepții, au accesul interzis pe teritoriul României, Ucrainei, Franței, Belgiei, Austriei, Germaniei, Israelului, Italiei, Greciei, Ciprului, Croației, Armeniei și altor state.

Reamintim că Republica Moldova a fost inclusă în „zona roșie”, cea a țărilor cu o rată înaltă de răspândire a COVID-19.

În Cehia, intrarea cetățenilor Republicii Moldova rămâne restricționată. Cetățenii moldoveni pot intra în Cehia doar dacă dețin permis de ședere temporar sau permanent, o viză de lung sejur, viză de lucru și/ori un contract de muncă perfectat după anularea stării de urgență (după 17 mai 2020).

În Israel, de asemenea, nu pot intra cetățenii moldoveni. În legătură cu agravarea situației pandemice în țară, guvernul israelian a decis introducerea „carantinei ermetice” la nivel național în perioada 25 septembrie –11 octombrie 2020. Carantina ermetică din Israel prevede: Închiderea ermetică a țării în perioada 25.09 - 11.10.2020; Păstrarea obligatorie a distanței sociale de doi metri; Închiderea parțială a sinagogilor; Sistarea activității sectorului privat; Sectorul social va activa în regim de stare de urgență; Vor fi închise piețele; Reducerea la minimum a activității instituțiilor de stat; Aeroportul „Ben Gurion”, deocamdată, funcționează.

Ученики во время измерения температуры на входе в одну из школ в Риме  - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon spune că nu și-ar dori o „Carantină-2”

„Statul Israel va rămâne închis pentru cetățenii Republicii Moldova. Regulile de intrare și ieșire din țară sunt păstrate aceleași, care au fost publicate la 17.09.2020”, informează MAEIE.

În Armenia, cetățenii moldoveni, cu unele excepții, nu vor fi admiși până la anul viitor. Guvernul Armeniei a instituit regimul de carantină până pe 11 ianuarie 2021, cu păstrarea restricțiilor de intrare pentru cetățenii străini și apatrizi. Sunt exceptate de la interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Armenia, cu condiția autoizolării (14 zile) și efectuării testului PCR, următoarele categorii de persoane: membrii echipajelor aeronavelor, șoferii/mecanicii de locomotivă care efectuează transport internațional de marfă, reprezentanții misiunilor diplomatice, ai birourilor consulare și personalului organizațiilor internaționale, precum și a membrilor de familie ai acestora, în cazul decesului - rudele apropiate ale persoanei decedate (părinte, soț, copil, soră, frate).

În Austria, cetățenii moldoveni pot intra dacă dețin dreptul de ședere în baza unei vize de tip D eliberată de statul austriac sau a unui permis de ședere sau dacă solicită dreptul de ședere în conformitate cu legile austrice (Legea poliției pentru străini, Legea privind regimul străinilor, Legea privind azilul).

Inaugurare a Centrului de Preluare a Apelurilor de Urgență al Serviciului 112. - Sputnik Moldova
Societate
Efectul COVID-19: Agresivitatea a sporit printre moldoveni

În Belgia, cetățenii moldoveni sunt admiși să intre dacă fac dovada unor motive bine întemeiate.

În Franța, cetățenii moldoveni sunt admiși dacă au statutul de soț /soție sau copil la întreținere al unui cetățean francez; rezident în Franța (justificative: factura de electricitate, impozit pe venit, contractul de închiriere, cont bancar); transportator de marfă și asigură transportul internațional de marfă (justificativ: certificat de transportator internațional eliberat de angajator în baza modelului european); student posesor de viză de lungă ședere sau de scurtă ședere de studii /stagiu (cu excepția VCS Concours) sau sosesc pentru o perioadă mai mică de 90 de zile, la prezentarea justificativului de cazare (loc de trai); profesor sau cercetător, angajat sau invitat de o instituție de învățământ sau laborator de cercetări francez, cu scopul efectuării studiilor, predării sau cercetării; posesor al unei vize de lungă ședere.

Toate alertele de călătorie și informațiile actualizate ale MAEIE sunt publicate la acest link.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0