Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, atac dur la CC: Majoritatea reprezintă opoziția

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon nu vine cu acuzații grave la adresa opoziției și a unor membri ai Curții Constituționale. El spune că cei mai mult dintre acești magistrați sunt reprezentanții opoziției.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. În cadrul emisiunii sale online săptămânale „Președintele răspunde”, Igor Dodon a fost întrebat cum va fi efectuată reforma justiției în Republica Moldova după decizia de marți a Curții Constituționale. La care el a răspuns că nu comentează deciziile acestei instanțe.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
De ce Igor Dodon nu va participa la dezbaterile electorale?
"Noi nu putem comenta ceea ce face Curtea Constituțională. Deciziile Curții constituționale se execută. Au fost și alte decizii cu care eu nu am fost de acord, vă aduceți aminte: creditul rusesc și altele", a declarat președintele.

El a precizat că reforma justiției rămâne o prioritate pentru autorități. În același timp el declarat că reprezentantul opoziției este cel care conduce Curtea Constituțională, având-o în vedere pe Domnica Manole, care, în opinia președintelui, a fost numită în funcție pe criterii politice.

"Reforma justiției rămâne o prioritate. Și aici vreau să vin cu un mesaj către oponenții noștri care ne criticau că noi stopăm reforma justiției. Stimați oponenți, dar cine conduce Curtea Constituțională, oare nu reprezentantul opoziției care a fost delegat de DVS. pe criterii politice în luna august anul trecut? Își aduc aminte ambii noștri parteneri de coaliție", a declarat Dodon.

Dodon și Ceban, la Filarmonică după incendiu  - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon: Filarmonica este imposibil de restabilit după incendiu
Președintele consideră că opoziția trebuie să-și asume deciziile Curții Constituționale.

Igor Dodon afirmă că proiectul avizat negativ de Curtea Constituțională înseamnă blocarea reformei justiției pe o anumită perioadă. Soluția, în opinia lui, ar fi să se elaboreze de urgență un nou proiect de amendare a Constituției.

"Noi vom insista pe reforma Justiției. Ea aere câteva etape, câteva elemente. Reforma Curții constituționale era doar vârful aisbergului. Dar strategia de reformare a justiției presupune și evaluarea judecătorilor, a procurorilor și așa mai departe. Dar aceasta era baza. De aceea vom continua cu reforma justiției", a declarat Dodon.

]n finalul răspunsului la această întrebare el a reiterat că cei mai mulți membri ai Curții Constituționale sunt reprezentanții partidelor de opoziție, a foștilor săi parteneri de anul trecut, asta însemnând PAS și PPDS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0