Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Filarmonica este imposibil de restabilit după incendiu

© Photo : Facebook / Ion CebanDodon și Ceban, la Filarmonică după incendiu
Dodon și Ceban, la Filarmonică după incendiu  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat acum câteva minute că, după incendiu de ieri, clădirea Filarmonicii Naționale din Chișinău este imposibil de restabilit.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat în cadrul emisiunii sale online săptămânale „Președintele răspunde” că dimineață a fost să vadă ce a rămas din Filarmonica Națională din Chișinău în urma incendiului devastator de ieri. Președintele a fost însoțit de premierul Ion Chicu, ministrul Culturii, Igor Șarov, dar și de primarul Capitalei, Ion Ceban. 

© Photo : Facebook / Ion CebanЧебан и Додон посетили Национальную филармонию, в которой случился пожар
Igor Dodon: Filarmonica este imposibil de restabilit după incendiu  - Sputnik Moldova
Чебан и Додон посетили Национальную филармонию, в которой случился пожар

”Situația este deplorabilă. Nu este posibil de restabilit după aceste incendiu. Pompierii mai lucrează acolo. Vreau să le mulțumesc pentru munca depusă toată noaptea. Trebuie de făcut tot posibilul de stins total incendiu pentru că încă mai este fum. Acolo acoperișul practic cade, trebuie să curățim tot locul pentru următoarele etape. Acest lucru trebuie de făcut urgent”, a declarat președintele Igor Dodon. 

Va fi construită o clădire nouă pentru Filarmonica din Chișinău

Șeful statului susține că această clădire nu va putea fi restabilită, în schimb autoritățile planifică să construiască o clădire nouă, în același loc. 

Ликвидация последствий после пожара в Национальной филармонии Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Video, Foto - Cum arată Filarmonica în această dimineața
”A doua etapă este pregătirea unui proiect de construcție a Filarmonicii din Chișinău. Premierul și ministrul Culturii vor anunțat un concurs public să vedem cea mai bună idee de proiect a construcției Filarmonicii. Paralel, este deschis un cont de acumulare de fonduri, căci va costa bani mari această clădire, vedem proiectul, dar cred că este vorba de sute de milioane de lei, dacă vrem o Filarmonică frumoasă pentru următoarele generații. Am fost deja contactat de unii sponsori care au zic că sunt gata sa transfere 1 milion de lei în acest scop, dar vreau să lansez campanie națională de colectare a fondurilor pentru construcția unei Filarmonici noi în Chișinău”, a mai spus Igor Dodon.

Igor Dodon a precizat că lucrările de construcție a unei clădirii noi ar putea începe în 2021. Anul acesta Filarmonica Națională din Chișinău ca instituție a împlinit 80 de ani de la fondare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0