Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce Igor Dodon nu va participa la dezbaterile electorale?

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a explicat de ce nu va accepta să participe la dezbaterile electorale. El a făcut precizările în cadrul emisiunii sale online săptămânale „Președintele răspunde”.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, care a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al țării, susține că nu va accepta să participe la dezbaterile electorale organizate de instituțiile de presă. Dodon a făcut declarațiile în cadrul emisiunii sale online săptămânale „Președintele răspunde”. 

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Când ar putea avea loc în Moldova alegeri parlamentare anticipate
”Eu am luat decizia să nu particip la dezbateri cel puțin până pe data de 1 noiembrie și cred că este o decizie corectă. Noi ne vom axa pe discuții cu oamenii. Care e sensul să vin la dezbateri președintele țării cu 5-6 contracandidați care unica agendă pentru ei este discuția cu președintele. Să se dezbată între ei, să vadă cine e mai bun, cine-i mai rău și poporul să aleagă. Noi vom discuta cu oamenii direct. Nu avem teamă de nimeni niciodată, pot intra în discuție cu oricine”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai spus că ar fi bine să fie organizată doar o singură dezbatere electorală la televiziunea națională, căci e destul de greu zilnic un candidat să participe la câteva dezbateri. 

În cadrul emisiunii, Dodon a fost întrebat de redacția Sputnik Moldova dacă va solicita concurenților electorali să semneze în comun un act prin care se obligă toți să nu folosească tehnică electorală murdară. 

”La fiecare campanie, se semnează astfel de angajamente și niciodată nu se respectă. Eu sunt gata să semnăm, nu e nicio problemă , dar campania electorală murdară deja a început și nu din partea noastră. Vedeți că toate tunurile sunt îndreptate spre noi. Toți încearcă să atace, să muște. Eu în campanie nu voi pomeni numele niciunui concurent electoral pentru că avem agenda noastră, știm ce trebuie să facem, am demonstrat că putem face acest lucru și vom veni doar cu soluții pentru nevoie oamenilor”, a spus Igor Dodon.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat anterior grupul de inițiativă care vor colecta semnături în susținerea lui Igor Dodon, candidat desemnat de adunarea cetățenilor.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova 2020 urmează să aibă loc la data de 1 noiembrie 2020. Igor Dodon a spus că turul doi ar putea nici să nu fie organizat în acest an. Acesta este al doilea scrutin la care președintele Republicii Moldova este ales prin vot direct de către populația țării după ce, prin decizia Curţii Constituţionale din 4 martie 2016, s-a revenit la alegerea Preşedintelui prin vot direct de către cetăţeni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0